Det blev en dramatisk match i Ludvika
2019-01-07 15:54, Div 3 Damer
Uppvärmning inför match Foto: Malin Eriksson
Ludvika- Alfta 30-29 (17-13)

Alftatjejerna gjorde en riktig kämpainsats i lördagens bortamatch mot Ludvika. Förutsättningarna inför matchen var inte de bästa med tanke på att många var borta pga skador och sjukdom.
- Utifrån dessa förutsättningar skall vi vara riktigt nöjda med resultatet mot ett "nytt Ludvika" som hade fått tillbaka ett flertal spelare som har varit skadade. Det märktes också på spelet som nu var betydligt snabbare och bättre än i hemmamötet.

Matchen:

Vi pratade om att spela smart då vi hade en tunn trupp samt två extra spelare inlånade. Vi håller jämna steg i nästan 20 minuter (11-11) sedan kan Ludvika gå ifrån med fem raka mål 16-11, då kändes det lite tungt, vi ligger under i halvtid med 17-13. Vi samlar oss för andra halvlek som vi inleder strålande, tre snabba mål och ställningen är 17-16 och det är match igen. Matchen tätnar mer och mer och vi undrar hur länge spelarna kommer att orka? Många är fortfarande småkrassliga samt att vi får en skada på Vickan gör ju saken inte bättre, men Cissi storspelar i målet, och vår högersida firar stora triumfer i anfallsspelet (Frida G, Maria, Frida W). De bara öser på och blir svårstoppade, Amilia (inhoppare i denna match) sliter hur mycket som helst. Vi håller jämna steg till 44:e matchminuten och det står 21-21. Sedan gör Ludvika ett nytt ryck med tre mål och får en ledning med 24-21. Vi närmar oss till 24-22 innan ett nytt ryck av Ludvika 26-22,  12 minuter kvar och med en massa kämpatakter tar vi nya tag och kan kvittera 27-27.Vilken match, det kan gå hur som helst. Båda lagen kämpar om poängen, i matchminut 53 tar vi ledningen med 28-27, Ludvika kvitterar i anfallet efter till 28-28. Utvisning för Alfta som Ludvika utnyttjar snabbt 29-28 och vi har ett nytt underläge, timeout för Alfta med ett snabbt resultat 29-29.  4 minuter kvar och ett  riktigt bra flow i spelet för oss, straffkast för Ludvika, ska matchen avgöras nu?
Nej! Cissi tar straffen och följande retur och ytterligare en retur (trippelräddning). I och med straffen skadas en Ludvikaspelare som ramlar olyckligt på sin arm, hon blir liggande på planen i ca 45 minuter innan ambulansen kommer, det blir ett långt spelavbrott som gjorda att vi kom ur flytet och Ludvika kunde samla sig och avgöra i deras sista anfall.