Div 3 Damer
Referat: Alfta GIF HF B - Vassunda IF
Storseger i returmatchen mot Vassunda!
2019-02-11 17:33, Div 3 Damer

Det blev en verklig revansch i returmötet mot gästerna. I bortamötet förlorade vi med ett mål vilket kändes väldigt tungt. Nu var alla riktigt laddade inför matchen.

Att alla var laddade märktes tydligt i matchinledningen, vi tog en ledning med 3-0 efter tre minuters spel. Det ökade vi på till 6-0 efter knappa sex minuter. Vi fortsätter att trampa på och gör det riktigt bra, ledning med 10-0 efter elva minuters spel. Vilken start! Det tar dryga elva minuter innan Vassunda kan göra sitt första mål. Alftatjejerna var verkligen på bettet och fortsätter att spela ut Vassunda. Med en halvtidsledning med 20-5 så känns matchen avgjord. I det här läget gällde det att fortsätta att hålla fokus på matchen i ytterligare 30 minuter.

Andra halvlek inleddes också bra, ledning med 25-6 efter sex minuters spel. Vassunda knappade in något i målgörandet men kom inte närmare än 16 måls underläge.

Med ett riktigt bra kontringsspel från vår sida orkade inte Vassunda hänga med, utan vi kunde helt ohotat vinna med 20 mål.

Sammanfattningsvis:
En på papperet oviss match innan start ville vi verkligen ha revansch från bortamötet. Med en härlig inställning och kämpaglöd så blev det aldrig någon spänning i matchen. Vi var fokuserade matchen igenom. Wilma var bra i målet, bakåt firade ”IMO” stora triumfer och spelet framåt alla får verkligen plusbetyg.