DAMERNA KLARA FÖR DIVISION 1
2019-03-02 18:51, Div 2 Damer
Seriesegrarna i division 2 östsvenska Norra säsongen 18-19
Seriesegern är säkrad och direktplatsen till division 1 är bärgad!
Det är de stora konsekvenserna av damernas seger mot starka Åkersberga HK på hemmaplan med hela 32-17 (17-10). Det var en känslostorm för alla som jobbat länge i föreningen när avgörandet blev definitivt hemma i Alfta Sporthall
Vissa av spelarna i damlaget har kämpat i 10 års tid för att spela upp damlaget i division 1. Efter att många gånger ha snubblat på mållinjen slog man idag sista spiken i kistan och tog de välbehövliga poängen för avancemang upp bland den bästa sjättedelen av Svensk damhandboll.

Bland de 48 bästa
De 48 bästa lagen i Sverige spelar i damelitserien, damallsvenskan och i division 1 damer. Där tar nu vår stolta förening plats till nästa år! Det kommer att spelas tuffa intensiva matcher mot kvalificerade lag varje vecka kommande säsong

Drömstarten
När matchen kastades igång så var det måltorka i de 4 första minuterna. Therese Josefsson tände hemmalaget med en lysande straffräddning innan Caroline Strandell öppnade målskyttet efter 4 minuter och därefter gjorde hemmalaget 6-0 på 6 minuter...

Gästerna behövde 10:48 för att göra sitt första mål och då på straffkast

Sista 10... och fösta 10!
Mittenperioden blev jämn 6-1 blev 9-4 innan damerna åkte ifrån de sista 10 minuterna i första halvlek - fram till 14-7 i halvtid och även de första 10 minuterna av andra halvlek då 14-7 blev 21-10 och matchen blev i praktiken avgjord.

Grym insats:
Matchen slutade 32-17 och man valde Therese Josefsson till bästa hemmaspelare. Det kändes som ett bra val men Thessan var knappast ensam om möjligheten att bli matchens lirare. Maja Axell öste in mål och var grym i försvaret. Sanna Jonsäll var också jättebra och Amanda Hanning var minst sagt sevärd.

Vinnarna
Det gröna laget från Alfta vinner serien för att vi är det bästa laget inte minst i försvarsspelet. Vi är en stark lagmaskin med ovanligt många bolltrollare som kan bryta mönster och göra oväntade saker. Vi är sevärda och spelar en rolig handboll. Sannolikt behöver fysiken förbättras ytterligare även om det har varit en styrka i år och även avslutsteknik tills dess att division 1 börjar.

Totalt sett är vi värdiga vinnare - inte minst med tanke på att laget alltjämt inte har förlorat. Följ oss gärna på våra sociala medier för att få se filmer mm från matchen och vårt lag. Vi kommer även att uppdatera hemsidan flera gånger de närmsta dagarna (och månaderna) med mer info om och inför division 1.

FAKTA
ALFTA GIF HF - ÅKERSBERGA HK          32 -17    (14-7)
Mål Alfta:    Maja Axell 9, Amanda Hanning 6, Camilla Ohlsson 6, Marlene Ljung 3 (2), Sanna Jonsäll 3, Frida Wikblad 2, Ida Bergman, Rebecka Östling, Caroline Strandell
Utv  AGIF:  2 x 2 min     ÅHK 3 x 2 min
Straffkast A:   4 (3)    Å:  4 (3)
Publik:    Många...
Domare:  Magnusson / Grönlund