Referat: Alfta GIF HF - Sollentuna HK
Obesegrade trots tuff sista match
2019-03-17 16:59, Div 2 Damer
Matchens lirare - Carro Strandell - i ett genombrott i matchen
Damlaget kan stoltsera med att ha genomfört säsongen utan förlust. Den sista matchen mot Sollentuna HK blev så tuff som vi förväntat men vi lyckades ändå vinna till slut med 30-22! Som vanligt var det ett underbart bra försvarsspel som lade grunden för segern
Det var dukat för fest i Alfta! Ortens stora lag skulle hyllas för serieseger och avancemang till division 1 damer. Mellan den nästinitill perfekta säsongen (enbart en oavgjord) och Alfta stod ett nytänt Sollentuna HK som har växt under säsongen inte minst tack vare ett antal nyförvärv.

Bra start:
Hemmalaget gasade igång och med en lysande start av Therese Josefsson i målet sprang vi ifrån till tremålsledning efter 8 minuter. Aggressivt försvar gav Josefsson den hjälp som behövdes och det såg bra ut. 7 minuter senare var det dock lika igen. Sollentuna hittade nycklarna och gav oss en utmaning försvarsmässigt.

Problem...
Gästernas Erika Jensen bombade in 5 mål i den första halvleken och var jättebra. Hon och Carla Ohlenius ställde till problem i vårt försvarsspel. Vi tappade aggressiviteten och hamnade fel så gästerna fick skjuta enkla mål och dessutom så kom vi sällan upp på skyttarnas skottarm

Framåt spelade vi oss till lägen men missade. Gästernas målvakt Sandra Forsberg gjorde en stark halvlek. Sammantaget var Sollentuna bäst de sista 10 minuterna av första halvlek och 9-9 blev 10-13 innan Amanda Hanning avslutade första halvlekens målskytte och gjorde 11-13

...och lösningar
Under halvtidspausen bestod diskutsionerna i hemmalagets omklädningsrum om aggressivitet, press-spel och hur vi skulle täcka. En dos med avslutsteknik i eget anfall ingick också i diskussionen inför andra halvlek. Vi bytte försvarssystem och jobbade på.

Starten blev lagomt bra - ett par missade frilägen och lite missflyt bakåt gav 1-2 och totalt 12-15 i inledningen men sen bar vår attitydsförändring frukt och 4 mål på 2:29 min framåt samtidigt som Therese Josefsson stod för säsongens svettigaste straffräddning gav enorm Energi.

Undertalsvinst
Camilla Ohlsson åkte på en underlig utvisning men vi var i ett flow och vann utvisningen med 1-0 efter ett lysande och uppoffrande försvarsspel Hemmalaget gick ifrån till en tremålsledning tack vare två mål av Maja Axell

Sista kvarten i tvåan
Gästernas Erica Jensen gjorde sitt enda mål i andra halvlek från straffpunkten med kvarten kvar (21-19) därefter gjorde hemmalaget 3-0 i UNDERTALsspel på två snabba utvisningar innan matchen definitivt avgjordes när en bortaspelare fick direktrött kort i en märklig situation. Hemmalaget gick ifrån till 27-19 på 10 minuter och sedan slutade säsongens sista match 30-22 till slut

(Publik)Festen
Det var återigen fullt i hallen. Flera ville fira (med) oss och våra sannolikt största fans sedan många år hade sett till att det skrivits/gjorts en låt åt oss... Firarbilder och firarfilmer gjordes och kablades ut. Klubben och orten är de stora vinnarna när hela bygden har livats upp av våra framgångar. Våra mest mångåriga spelare såsom Kristina Thureson, Marlene Ljung, Caroline Strandell, Therese Josefsson och Camilla Ohlsson fick äntligen fira avancemanget tillsammans med de yngre lagkamraterna som under året växt ihop till en segermaskin. Sammanfattning av våra insatser sett över säsong kommer i ett inlägg under veckan.

FAKTA
ALFTA GIF HF - SOLLENTUNA HK          30 - 22  (11-13)
Mål Alfta:  Maja Axell 7, Sanna Jonsäll 5 (2), Amanda Hanning 5, Marlene Ljung 3, Frida Wikblad 3, Moa Alexsson 3, Caroline Strandell 2, Camilla Ohlsson och Rebecka Östling.
Utv A:   4 x 2 min    S:  2 x 2 min
Straffkast A:  4 (3)    S:  3 (2)
Domare:  Selin / Magnusson
Publik:   250 åskådare