Referat: Alfta GIF HF B - Falu HK
Bra avslut av division 3-laget
2020-03-01 10:59, Div 3 Damer
Ryggarna på några av våra duktiga spelare
Underläge med 9 i halvtid blev endast 5 mål till slut när div 3-laget dippade en kvart men gjorde totalt sett en bra insats mot Falu HK. I och med segern tog Falu-laget över serieledningen i trean
Matchen började bra och i ett tempo klart bättre än division 3. 5-5 efter 10 minuter blev 5-8 till gästerna innan Maria Hedlund och Emilia Engh fixade kontakt igen vid 8-9. Där ungefär tog det roliga slut i den halvleken.

Avgörande och dåliga 10 minuter
Sista 10 minuterna av första halvlek gjorde gästerna 0-8 på hemmalaget. Delvis på egen förmåga eller vår oförmåga men dels också med god hjälp av fotbollsspel. Hemmalaget spelade för lite som ett lag och för mycket individuellt... Halvtidsresultatet 8-17 var inte jätterättvist men ändå det som lyste på tavlan

Vinst med 5 sista 20
Det hann bli 12-22 efter 9 minuter i andra halvlek innan hemmalaget slutligen fick ordning på försvarsspelet och gjorde 10-5 på Falun sista 20 minuterna. Slutresultatet blev därmed 22-27

Ojämnheten
Nu ska vi ju inte vara "sådär" men visst blir det konstig när det blir 6-2 i utvisningar och 6-1 i straffkast i en jämn match. Handboll är en tuff och ärlig sport och borde så förbli. Värst drabbad blev Emilia Engh som fick 3 utvisningar och fick lämna matchen.

Olika förutsättningar
Gabbe Persson fick i sportlovs och influensatider göra sen comeback i sin roll som målvakt. Vi tackar för den insatsen likväl som Vilma Kvick, Ester Elofsson och Maria Hedlund betydde en del med sin medverkan. Vi kom igång bra mot slutet av matchen. Vi tar med oss detta till måndagens tuffa batalj borta mot ännu ett topplag... Ludvika

FAKTA:
ALFTA GIF HF B - FALU HK      22 - 27    (8-17)
Mål Alfta:  Frida Wikblad 5, Linnea Mogren 3, Emilia Engh 3, Rebecka Östling 3, Maria Hedlund 3, Frida Granberg 3, Vilma Ollas och Ester Elofsson
Utvisningar A:  6 x 2 min,    F:  2 x 2 min
Straffkast A 1 (1)  F: 6 (1)
Publikum:  86 stolta supportrar
Domare:  Karlsson och Osmanovic