Samling:11:30
Vi pressade topplaget Uppsala!
2019-03-11 09:11

Alfta - HK Uppsala 26-30 ( 13-14)

Vi pressade topplaget Uppsala  i nära 60 minuter, men det räckte inte hela vägen. Helgens match mot tabelltvåan Uppsala blev en riktigt bra och välspelad match, trots att det skiljer 12 poäng i serien mellan lagen  blev matchen riktigt spännande.

Vi fick en pangstart, 3-0 efter dryga fyra minuters spel. Uppsala jobbade sig in i matchen och kunde kvittera efter 13 minuters spel ( 6-6). Från den matchminuten bytte lagen mål med varandra, och vid halvtid så stod det 13-14, en knapp ledning för Uppsala.

Andra halvlek inleddes med att vi kunde kvittera, därefter upprepades spelet från första halvlek med att lagen bytte mål med varandra. Så höll det på i tio minuter där ställningen då var 17-18, sedan kom ett ryck från gästerna, dom gjorde fyra raka mål och tog ledningen med 18-23, tungt läge för oss, men vi gav inte upp. Uppsala fick en utvisning som vi utnyttjade till max, vi vann den med 3-0, ställningen var då 21-23 och vi fick ny kontakt. Efter femton minuter in i andra halvlek gjorde Uppsala ett nytt ryck,tre raka mål och de tog ledningen med 21-26.
När det var tio minuter kvar av matchen så försökte vi att göra ett nytt ryck, vi gjorde två nya mål 23-26 och vi hade nytt häng i matchen igen. Uppsala fick en straff som missades, då fanns det läge för ytterligare reducering, men rutinen i Uppsala tog ut sin rätt,  och dom kunde hålla ledningen matchen ut.

Sammanfattningsvis: En välspelad och jämn match, Vilma riktigt bra i målet (stod första halvlek) bra kämpainsats från alla och en riktigt bra inställning matchen igenom, nu ger vi järnet i våra två sista matcher.