Plats:Idrottshallen Hudiksvall
Referat: GimonäsUmeå IK - Alfta GIF Handboll
Umeå-Utskåpning
2019-09-07 14:45
Damerna fick duktigt med stryk av division 1-kollegan Umeå som med stenhårt spel över hela banan dominerade matchen från start till mål. Damerna uppträdde passivt och var ovanligt tillåtande i sitt sätt att vara
Damerna började illa med några missade avslut och en stukad fot på Stina Englund. Inte vad man drömde om när Amanda Hanning inte kan deltaga denna helg. Näväl - Rebecka Östling vikarierade starkt och spelade jättebra matchen igenom.

Grönt hängde med till 8-8 innan GimonäsUmeå rann ifrån till ledning med 4 i halvtid. Andra halvlek började lika illa som den första - Umeå satte några mål med både skicklighet och tur (inte mindre än 4 bollar styrdes in av försvarare) och motståndarna gick ifrån till en betryggande ledning. Hopp om poäng fanns dock ända till 10 minuter kvar och efter en sämre period mellan minut 50-55 så avslutade vi bra och fick ändå putsa siffrorna sista minuterna

Det var för snält över hela banan från Grönt sida medan vi framför allt förlorade matchen på för dåliga avslut.

GimonäsUmeå IK - Alfta GIF HF      25 - 17    (14-10)
Mål Alfta:  Emma Persson 4, Hanna Sundberg 4, Rebecka Östling 3, Sanna Jonsäll 3, Frida Wikblad, Carro Strandell, Jennifer Jonsson