Referat: Uppsala HK - Alfta GIF Handboll
Uddamålsseger i sista i sista!
2020-09-12 06:22
Rörligt försvar i Uppsala
Damerna besegrade Uppsala HK i sista skottet i sista träningsmatchen i slutsekunderna. 24-25 i en typisk träningsmatch där vi var jättebra stundtals och lite mindre bra i några sekvenser. Rebecka Östling och Ebba Edling hade betydande roller både i början och slutet av matchen
Grym start
Matchen började i ett bra tempo och det kom många avslut från bägge lagen i början. Ebba Edling startade bra i målet och framåt gjorde "Beckis" Östling 4 av de 6 första målen för grönt. Bra försvarsspel, som ändå utmanades på ett intressant sätt av Uppsala, var vägen fram till att vi gick ifrån till ledning i slutet av första halvlek. Några bra spelupplägg av Ida-Marie Olsson skapade bra lägen inte minst från linjen. Halvtidsresultatet 8-13 var ganska rättvist för vi var klart bättre i slutet av första halvlek

Utvisningar, hemjobb och fokus
Andra halvan startade inte fullt lika bra med två utvisningar på kort tid. När gästerna dessutom inte sprang hem på motståndarnas kontring så blev det snabbt jämt i matchen 0-3 på första utvisningen och 1-2 på den andra till Uppsalas fördel och sen var matchen jämn. Gästerna tappade fokus lite och tiden rann iväg.

Rutin och vinnarvilja
När vi behövde det som bäst sköt Ljung och Ohlsson två mål var och när matchen skulle avgöras så tog Ebba Edling ett friläge i sista minuten och efter att snyggt linjemål av Jennifer Jonsson, framspelad av Mogren så fick matchens bästa utespelare Rebecka Östling äran att avgöra med mindre än 20 sekunder kvar av matchen.

Framtiden
Försäsongen är nu avslutad för damerna - nästa vecka startar tävlingssäsongen med Junior-SM. Söndag den 27:e är det seriepremiär för damlaget. Nytt försvarsspel ger nya möjligheter. Laget behöver bli bättre i kontring och i övetalsspel. Försvarsmässigt får vi ständigt nya utmaningar vilket är jättespännande. Kul för laget att få vinna i Uppsala - nu ser vi framåt!

FAKTA:
UPPSALA HK - ALFTA GIF HF           24 - 25  (8-13)
Mål Alfta: Rebecka Östling 6, Ida-Marie Ohlsson 4, Emilia Engh 3, Jennifer Jonsson 3, Frida Wikblad 3, Marlene Ljung 3 (1), Hanna Sundberg 2 (1), Linnea Mogren
Utvisningar UHK  2 x 2 min   AGIF:  4 x 2 min