Referat: Skånela IF - Alfta GIF Handboll
Grym insats i Vikingahallen
2019-08-25 13:01
Match mot allsvenska Skånela
Damerna höjde sig rejält från förra helgen och gjorde en klart godkänd insats mot allsvenska Skånela IF i söndagens morgonmatch. Oavgjort vid vilan blev underläge med 2 med 10 kvar och förlust med 5 mål till slut mot Sveriges 20:e bästa lag
Hanna Sundberg öppnade målskyttet denna morgon i Vikingahallen och grönklädda gästerna hade ledning 4-1 innan hemmalaget gasade igång och gick om till hemmaledning 6-5.

Oavgjort i halvtid
I det här läget förväntade man sig att Skånela kanske skulle kunna rycka ifrån och vinna klart men gästena stretade emot bra och via kompakt försvarsspel och bra kontringsspel samt en del vettiga avslut så lyckades man klara 9-9 vid vilan. Bara Sanna Jonsälls inspel till Moa Alexsson var värt entrepengen

Kämpigt
I andra halvlek hamnade man tidigt i underläge och fick slita hela tiden men underläge 17-16 efter 43 minuter samt med endast 2 mål med 10 kvar var riktigt bra resultat för gästerna.

Tappra spelare
Mot slutet av matchen tog Skånelas högre tempo ut sin rätt och hemmalaget gjorde några enklare mål. Alftaspelarna stred förtjänstfullt och stod emot. Vi chansade lite och försökte plocka in ett tremålsunderläge sista kvarten men det blev till slut en förlust med 5 mål, vilket - resultatmässigt - var jättebra...

Bra kvitto
Hos gästerna gjorde alla spelande utespelare mål och bakåt var vi bra. Framåt saknas timing och bättre avslut för att nå Skånelas nivå. Det var ett stort steg framåt gentemot förra helgen. Dock är allt förssäsong och vi jobbar med en jakt på det perfekta spelet. Ett bra kvitto på att vi har ett bra material fick vi i alla fall

FAKTA:
Skånela IF - Alfta GIF HF         26 - 21  (9-9)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 5 (2 straffkast), Hanna Sundberg 4, Amanda Hanning 3, Caroline Strandell 2, Moa Alexsson 2, Frida Wikblad 2, Marlene Ljung, Rebecka Östling och Jennifer Jonsson