Referat: HK Uppsala - Alfta GIF HF B
Uppsala- Alfta 19-16 ( 10-5)
2018-10-15 09:11
En riktigt bra kämpainsats av våra spelare i bortamötet mot Uppsala, men vi räckte inte riktigt hela vägen fram.

Uppsala tar ledningen med 4-2  efter 10 minuters spel vi reducerar till 4-3, sedan gör Uppsala ett ordentligt ryck och tar ledningen med 9-3 efter 24 minuters spel.
I det här läget kändes det som att Uppsala var lite för starka just då. Men vi ger inte upp, Ebba ger oss lite hopp då hon kan sätta 10-5 med endast 6 sekunder kvar på halvleken, målet gav laget lite extra glöd inför andra halvlek.

Andra halvlek inleds med en Alftautvisning och straffkast till Uppsala, en straff som Cissi räddar, en ny straff några sekunder senare som Cissi också räddar, ytterligare 4 sekunder senare en till straff till Uppsala även den räddar Cissi, men när Uppsala får sin 4:e straff på 2 minuters spel så lyckas Uppsala överlista Cissi i målet, och ta en ledning med 11-5.
Sedan kommer ett heltaggat Alfta tillbaka i matchen,  med 4 raka mål så närmar vi oss Uppsala och ställningen är 11-9,  8 minuter in i halvleken.
Uppsala gör 12-9, Alfta 12-10 och 12-11 och har verkligen häng på Uppsala laget. Uppsala får ny energi och kan göra 3 raka mål och ledning med 15-11, Alfta reducering till 15-12, sedan åker vi på 2 st utvisningar tätt inpå varandra. Uppsala utnyttjar detta läge och kan göra 17-12 med 10 minuter kvar av matchen. Vi får fullt manskap i laget och börjat på att kriga igen, vi går upp till 17-14, fem minuter kvar. Nytt Uppsala mål och ny utvisning för oss, ställningen  18-14, reducering 18-15  ett sista hopp för oss, då avgörs nog matchen då Uppsala kan göra 19-15 och endast tre minuter kvar av matchen, vi kan reducera ytterligare en gång och fastställa slutresultatet 19-16.

Sammanfattningsvis: En riktigt bra kämpainsats av våra spelare, trots ett tidigt underläge så kämpar vi matchen igenom, vi har en del detaljer att träna på för att ha ett hållbart spel i 60 minuter, jag har aldrig sett så många straffar på så kort tid och jag har aldrig sett så många räddningar på kort tid, man lär så länge man lever.