Härlig revansh mot Falulaget!
2018-12-20 16:45
Alfta- Falun 32-25 ( 17-13)
Vilken härlig revansch!! Vinst i returmötet mot serieledande Falun.

Matchen inleddes med 3 snabba Alftamål,  vilket gjorde att vi fick ett lugn i laget och att vi kunde spela mer avslappnat, samt att vi var mer skärpta.
Vi gick till en 5-1 ledning efter knappa 6 minuters spel, Falun kommer tillbaka något och kan reducera till 5-3 efter 10 minuters spel.

Sedan ökar vi på till 13- 8 efter 20 minuters spel, då får vi två utvisningar samtidigt, vilket ger Falun chansen att komma in i matchen igen, 13-8 blir 13-10 under utvisningsperioden, då kan vi göra ett viktigt mål till 14-10 och betydligt lugnare i laget igen, vi ökar på till 17-13 i halvtid.

Snacket i omklädningsrummet i halvtidsvilan var mycket positivt, nu skall Falun få det tufft kändes det som, revanschen hägrade hos Alftaspelarna. Andra halvleks inleds väldigt lik den första,  3 snabba Alftamål till 20-13, det var också efter knappt 6 minuters spel. Vi fortsätter det positiva  spelet och kan gå till en ledning med 25-17 innan Falun kvicknar till.
Falun gör 4 raka mål och vi har hamnat i en liten svacka, vi tar timeout för att stoppa bakåtmålen, direkt efter timeouten så kan vi göra 26-21, det målet kändes väldigt viktigt.

Falun krigar på och kan gå till 26-23, och 8 minuter kvar av matchen. Nytt ryck från vår sida 4 raka mål och en ledning med 30-23, knappa 3 minuter kvar av matchen, segern är säkrad och vi fick en efterlängtad revansch, matchen sluta 32-25, Härligt!