Referat: Forsbacka IK/SKTirfing - Alfta GIF HF B
Oavgjort i helgens bortamöte mot Forsbacka/Tirfing
2019-01-30 09:40
Forsbacka- Alfta 23-23 (16-10)

Det började speciellt redan innan matchen startade. Det visade sig att det inte fanns några domare på plats. Tydligen en miss i domarwebben där matchen inte var inlagd. Forsbackaledarna fick ringa runt för att hitta några domare till matchen. Till slut hittade man två frivilliga som enligt information hade dömt tidigare. Vi tycket det lät helt okej och vi tänkte att när vi ändå var där och redo för att spela så kör vi på det, men det blev lite av en parodi då regelkunskapen inte var den bästa hos domarparet. Nog om detta, de gjorde säkert så gott de kunde. De var ju också helt oförberedda på detta. Nu till matchen.

Matchen startade trögt från vår sida. Vi kom i ett 7-3 underläge efter 15 minuters spel, men sedan kommer vårat spel tillbaka något så vi närmar oss till 9-7, det efter 19 minuter. Forsbacka tar kommandot i matchen igen och vi har svårt att få till några bra lägen framåt. Samtidigt storspelar Forsbackas målvakt vilket inte underlättar för oss.
Forsbacka går till halvtidsledning med 16-10.

Vi pratar ihop oss i halvtidsvilan, och bestämmer oss för att ge Forsbacka en rejäl match i andra halvlek. Vi stretar mot bra i försvarsspelet och blir betydligt bättre även framåt.
Vi närmar oss i målgörandet till ställningen 20-16 med 15 minuter in i andra halvlek. Forsbacka får en utvisning och det ger oss en ny chans att närma oss, men Forsbacka fortsätter att hålla en fyramålsledning tills det bara återstår 10 minuter av matchen 22-18.

Forsbacka tar timeout vilket vi kan utnyttja till max. Vi får igång anfallsspelet och spelar ett riktigt bra försvarsspel och målvaktsspel. Vi gör fem raka mål och tar ledningen i matchen för första gången på 56 minuter. Vilken upphämtning!!
Forsbacka lyckas kvittera med knappa tre minuter kvar, spelet går fram och tillbaka.
Vi har ett litet övertag men vi får inte in bollen i mål, så matchen slutar oavgjort vilket kan ses som ganska rättvist med de förutsättningar som gavs.

Sammanfattningsvis:
Mycket bra kämpat. Vi spelar riktigt bra i andra halvlek, trots reducerat antal spelare då Ebba oturlig fick en skada och kunde inte spela mer. Imo håller ihop förvaret med beröm, Cissi storspelar i målet. Framåt tar alla ansvar i andra halvlek, vilket gör att vi vinner den med 13-7. Många tack till Imo och Maria som ställde upp och kämpade bra.