Skön vinst i Alsikehallen
2019-10-06 09:08
I vackert väder for laget ner till Knivsta för ett bortamöte mot Vassunda i Alsikehallen.
Även denna match blev en jämn historia.
Alfta inledde lite slarvigt de första fem minutrarna med flera tekniska fel och några retfulla lobb-mål mot oss. I anfall stressade vi ganska mycket och sköt rakt på målvakten eller ribba/stolpe ut. Lagen bytte i princip mål med varandra. Alfta hade ett fantastiskt försvarsspel. Första halvlek blev målfattig och efter 30 minuter stod det 6-6 på måltavlan.

Andra halvlek inledde Alfta lite stressat och ofokuserat. Coach Hanna tog lagets första timeout efter ca. 8 min.
Därefter blev det helt ny energi och fokus i spelet. Detta resulterade i att Alfta drog ifrån med två mål som sedan utökades ett tag till fyramåls överläge. Försvaret fortsatte att spela på topp. Cicci storspelade i målet de sista 20 minutrarna. Hon räddade bl.a två straffar och fick en väldigt hög räddningsprocent matchen igenom.
Alla spelare genomförde matchen med betyget MVG, mot ett bitvis tufft och tungt Vassunda.