Alfta – Jakobsberg 28-24 (11-14)
2015-11-17 23:43
2015-10-07 21:43
Vinst i hemmapremiären mot Jakobsberg! Efter en trög första halvlek så lossnade spelet ordentligt i andra halvlek och segern var aldrig hotad. Matchen inleddes i ett högt måltempo, 11 mål på 10 minuter, målgörandet stod och vägde till 4-4 sedan gjorde Milla ett ryck i målgörandet med 2 snabba mål och en ledning med 6-4 som kändes ganska trygg.

Men Jakobsberg ville något annat
dom gjorde 7 raka mål på ett lätt förvirrat hemmaförsvar, det blev lite missförstånd som gjorde att Jakobsbergsspelarna fick för stora ytor med sitt skytte och linjeinspel och tog en 11-7 ledning. Efter en Alfta-timeout så rättades spelet till något, straffmål av Maria, 8-11, Marre dundrar in 9-11 efter ett snyggt genombrott, Jakobsberg gör nytt mål, 9-12 och 9-13, Sanna kontrar in 10-13, perfekt utkast av Clara, Thure sätter ett distansskott, 11-13, kontakt igen, men med endast 2 sekunder kvar av halvleken gör Jakobsberg 11-14, lite surt...

I halvtidsvilan pratar vi igenom spelet och vad som behöver ändras - och vilken ändring! Maria har bestämt sig, dunkar in 6 raka mål på 8 minuter, ledning 17-14, hemmaförsvaret spelar lyriskt, alla hittar sina positioner vilket gör att vi får ett helt annat tryck i anfallsspelet. Flera spelare har lite ovana roller i försvaret vilket dom klarar helt suveränt, Anna O stoppar helt deras vänsterskytte, Sanna och Evve stoppar effektivt upp högeranfallet, Thure, Marre, Gabbe, Moa och Anna W stoppar nästan allt i mitten, Clara får det lite lättare och gör ett flertal fantastiska räddningar och kan kontra på Evve och Sanna. Jakobsberg gör 17-15, Sanna springer ifrån Jakobsbergsförsvaret och sätter 18-15, Marre går på genombrott och sätter enkelt 19-15, känns stabilt nu, Jakobsberg samlar sig, gör 2 raka mål, 19-17.  Gabbe drar ett välriktat skott från 9 meter, 20-17, Jakobsberg 20-18, Marre tar fart i anfallet, sätter ett springskott i stolp-roten, 21-18. Straff Jakobsberg, 21-19, Evve sätter full fart, kontring av Clara där Evve enkelt sätter 22-19, Jakobsberg har inte gett upp, gör 2 raka mål igen, 22-21. Maria sätter ett distansskott i bortre klykan (kryssribban), 23-21, Milla fortsätter av bara farten, genombrott 24-21, utvisning Alfta, fem minuter kvar, orkar Jakobsberg att hämta ikapp underläget? Jakobsberg gör 24-22, Evve gör en ny kontring, sätter 25-22, Jakobsberg 25-23, Thure sätter 26-23, ett välplacerat hoppskott, utvisningen slutade 2-2, bra jobbat! Milla sätter fart och gör 27-23, matchen är vunnen, Jakobsberg reducerar med 39 sekunder kvar, 27-24, Evve kontrar igen med raketfart, sätter 28-24 endast 17 sekunder efter Jakobsbergs mål. Slutresultat 28-24. Sammanfattningsvis en riktig lagseger där alla hjälper varandra, vissa spelar ett kanonförsvar och skapar lägen för målskytte hos andra, med en sådan andra halvlek blir vi svårslagna!