Alfta GIF Handboll - Ludvika HF (F19)
Alfta Sporthall, lördag kl. 13.00 📺
Täby – Alfta 19-26 (8-11)
2015-11-13 22:50
En härlig laginsats i bortamötet mot svårspelade Täby i Tibblehallen, matchinledningen var målsnål, spelet böljade fram och tillbaka med bra målvaktsspel från båda lagen och med lite slarv i spelet från båda lagen så tog det 5 ½ minut innan Thure satte 0-1 på ett välriktat skott från 9 meter.

Täby kvitterar minuten efter, Alftas 97:or ville annat Hanna 1-2, Maria 1-3, Täby reducerar 2-3, Marre sätter 2-4 efter 10 minuter, Täby 3-4,  matchen står och väger, Vi tar timeout för att få  struktur i spelet, Moa gör 3-5 från linjen, Täby 4-5, Sanna vräker in 4-6 från kanten i anfallet efter, Marre springer igenom Täbyförsvaret sätter 4-7, Täby svara 5-7, Maria skjuter in 5-8, Täby får nytändning 2 raka mål 7-8, Anfallet efter får vi straffkast Maria sätter 7-9, Täby trycker på utan att lyckas nytt Alfta anfall Ester sätter 7-10 känns som att vi börjar få grepp på Täby nu, Täby gör 8-10, direkt i anfallet efter sätter Moa ett nytt mål från linjen 8-11 halvtid. Mycket snack i omklädningsrummet i pausvilan om hur vi ska spela, Täby inleder halvlek 2 med att göra mål 9-11, Nytt mål av Moa,  ett konstmål får en passning från Sanna som står med ryggen mot Moa, Moa skjuter baklänges in boll 9-12 lite andrum, Marre gör ytterligare ett mål på genombrott 9-13, Två snabba Täbymål 11-13 matchen står och väger igen, vi får inte igång vårt spel, timeout Alfta efter några väl valda ord så är vi helt överrens om hur vi skall agera i matchen, Sanna sätter 11-14 direkt efter timeouten, Täby svarar 12-14,13-14, Anna W fintar bort sin kantbevakning sätter enkelt 13-15, Täby 14-15 , utvisning Täby och straffkast för Alfta Maria sätter straffen 14-16, Täbys utvisning och Alftas straffmål tände till hela Alftalaget, 14-17 Sanna från kanten, 14-18 Milla på genombrott, 14-19 Thure med ett hoppskott i krysset, Ny utvisning denna gång för oss, Täby gör 15-19, Anfallet efter sätter Hanna ett välriktat skott 15-20, Hanna har hittat luckan på Täbys målvakt hon sätter 15-21 otagbart, Täby får ett tröstmål 16-21, Moa får ett perfekt pass på linjen av Sanna Moa gör 16-22, Straff Täby 17-22, samt 18-22, 6 ½ minut kvar, vad kommer att hända? Thure tar fram bössan igen sättr 18-23, Sanna kontrar in 18-24, Täby 19-24, Sanna flyger förbi sin bevakare sätter 19-25, Vi spelar klokt nu håller bollen inom laget och springer hem riktigt bra, Ester avslutar målgörandet med att sätta 19-26 då återstår det 2 ½ minut, vilket Täby inte orkar göra några fler mål.

Sammanfattningsvis: LAGSEGER, alla jobbar för varandra speciellt efter timeouten i andra halvlek, vilken förändring av spelet, Clara på topp igen, och med ett bra samarbete med försvaret så blir vi bra , Toppen tjejer!!