Alfta Sporthall, lördag kl. 13.00 📺
Alfta- Jakobsberg 29-21
2016-12-27 18:06

Alfta – Jakobsberg 29 -21 ( 19-11)

Ett revansch suget Alftagäng tog emot gästande Jakobsberg i årets sista match (serieuppehåll till 14/1) en match som dominerades av Alfta redan efter 10 minuters spel.

Wilma inledde målskyttet med att sätta en kontring, Jakobsberg kvitterade anfallet efter, Stina sätter 2-1, Jakobsberg gör 2 raka mål och tar ledningen med 2-3, Carro tänder till,  sätter 3 raka mål med både fart och finess ledning 5-3,  Marre utökar till 6-3, Maja fortsätter målgörandet 7-3, Mathilda kontrar in 8-3 Jakobsberg reducerar på straff 8-4, Marre utökar till 9-4 tid 15 minuter, 10-4 av Stina, 11-4 Carro skottfint och genombrott, Jakobsberg 2 ggr 11-6, 12-6 Carro skjuter in ett otagbart skott, Straffmål igen av Jakobsberg 12-7, 13-7 Maria skjuter ett skott i krysset, 13-8 jakobsberg, Ester sätter ett kantskott 14-8, Reducering 14-9, Maria utökar 15-9, Jakobsberg 15-10, utvisning Alfta, Maria sätter 16- 10 i underläge, 16-11 Jakobsberg, 17-11 Maria igen, Maja ökar på till 18-11, Maria sätter 19-11 som blir halvtidsresultatet, matchen känns trygg nu. Jakobsberg inleder med att göra 19-12, Marre ökar på till 20-12, Nytt straffkast Jakobsberg och mål 20-13, 21-13 av Ester, 21-14 Jakobsberg, 22-14 Maja ökar på ledningen, 22-15 Jakobsbergs skytt Rebecka Franzen, Maja gör mål igen 23-15, 23-16 och 23-17  Rebecka igen, Stina sätter ett kantskott 24-17, 24-18 Jakobsberg, 25-18 Straffmål av Maria, 26-18 Marre på genombrott, 3 raka Jakobsbergs mål gör ställningen till 26-21, nytändning i Alfta 27-21 Thure, 28-21 Mathilda frispelad på linjen, 29-21 Maria på en frikastvariant, en böljande match där det kändes som att vi hade kontrollen hela tiden , men lite tappad fokusering i andra halvlek så kom Jakobsberg närmare, men med högre fart och mer bestämt spel kom vi tillbaka i matchen och segrade rättvist.