Alfta GIF Handboll Damer20 - 39Strands IF

Referat: Alfta GIF Handboll Damer - Strands IF
Hemmamatch mot Strands IF
2022-10-14 18:44

Vårt div 3-lag hade en tuff kväll mot gästande Strand. Ett Strand som hade vässat laget inför mötet med några spelare som även spelar i Strands div 1-lag.

Strand tog en tidig ledning, redan efter tolv minuter hade dom tagit en 10-1 ledning. En ledning som krympte snabbt då Strand bytte målvakt - men när skotten från Alftatjejerna börja sitta i målet vid ställningen 5-10 så bytte man tillbaka till startmålvakten.

Efter det bytet så kunde Strand öka på ledningen till 19-11 i halvtid. Alfta inleder 2:a halvleken med att göra 12-19, sedan tar Strand över matchen igen och tar en betryggande ledning som står sig matchen ut. Alftalaget spelade stundtals riktigt bra handboll med vassa inspel till Sanna och Emilia som avslutade säkert. Även Thure hittade siktet med några välplacerade skott från sin position.

I gästerna så glänste målvakten Frida Holmqvist och niometerspelarna Hedda Forsberg samt Tilde Marsch. Det syntes en viss skillnad på bolltempot i lagen och att Strand hade laddat ordentligt inför mötet.

Alfta – Strand 20-39 ( 11-19)

Målgörare Alfta: Kristina Thuresson 5, Emilia Tastulo 4, Sanna Hoof 3, Emma Lindgren 3, Maria Hedlund 2, Madicken Graff 1, Lena Lukesi-Sverin 1, Moa Artursson 1