SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Uppsala HK Damer A
34 - 15
Alfta GIF Handboll Damer
Uppsala HK Damer A 34 - 15Alfta GIF Handboll Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 oktober, 13:00
Plats:Fyrishov B
Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:11:30
Rejäl förlust i Uppsala
2021-10-23 16:04
Det var en tuff lördag i Uppsala

En mindre bra insats gav en rejälan förlust mot Uppsala HK som har öppnat serien starkt. Alftadamerna var det bästa laget i matchinledningen men när tron på den egna förmågan och på de egna avsluten svek så fick hemmalaget en enkel resa till segern

Damlaget fick en rejäl resa i andra halvlek mot Uppsala HK. Hemmalaget hade en klar ledning från första halvlek men det var i andra halvleks anfallsspel det brast mest. Tappade bollar och framför allt missade avslut i mängder mot Uppsalas mål där vi gjorde hemmalagets målvakt till en mästare. Målvakten stod för några bra räddningar men totalt sett var det Alfta som bjöd på enkla räddningar. 

 

Vilma bäst igen

Även i gröna lagets mål fanns en mycket kompetent målvakt. Där svarade Vilma Eriksson för en stark insats - totalt räddnings % på nära 40 % trots många frilägen och trots att hon fick extremt många skott på sig. Vilma gjorde en prakträddning på ett närskott i andra och fick en smäll. Det innebar att...

 

Ebba Edling gjorde comeback

När Vilma - enligt reglerna - var tvungen att vila 3 anfall hoppade Ebba Edling in och fick 6 skott på sig - räddade 3 av dessa och nådde därmed 50 % men framför ALLT så var hon tillbaka på banan och ingen kunde vara gladare än vi är för det!

 

Nygge och Tove

Anna Nygårds var riktigt bra i 45 minuter - till slut mattades hon och det är förståligt när vi inte kommer någonvart i spelet. Tove Tranfelt Jonsson var som vanligt stabil bakåt och visade rätt vilja i sin roll. 

 

Vi växer 

Det är självklart så att 19 mål i baken inte är något att "skriva hem om" och inte gör det oss glada direkt. Vi gjorde inte en tillräckligt bra insats och Uppsala hade en enkel resa fram till segern. Vi analyserar, lär oss mer och tar nya tag. 

 

 

FAKTA: 

UPPSALA HK - ALFTA GIF HF        34 - 15   (16-10)

Mål Alfta:  Anna Nygårds 5, Hanna Sundberg 4 (1), Wilma Andersson 2, Jennifer Jonsson 2, Malla Hussein, Lina Lindgren

Utvisningar UHK:  2 x 2 min      AGIF:  2 x 2 min 

Straffkast UHK 2 (2)  - AGIF 1 (1) 

Domare: Behroozi / Widén - ganska bra!

Publik:  128 pers

 

Media: 

Storförlust igen – Nygårds förklaring: "Står och bollar gris" – Helahälsingland (helahalsingland.se)

Storförlust när Alfta föll mot Uppsala HK i Fyrishov – Helahälsingland (helahalsingland.se)


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: