Arbrå HK Damer24 - 21Alfta GIF Handboll Damer

Samling:12:30
Blå seger i Bollnäs
2023-02-25 19:08
Hårt jobb i försvaret

Det var folkfest, bra bortaklack och laddat för del 2 av årets damidrottsupplevelse. Matchens avgörande kom dock omgående och även om det var nära att matchen vände så fick Alftas tjejer åka hem tomhänta efter för många tekniska misstag.

Som traditionen denna säsong bjuder så saknades det nästan en uppställning i Alftas lag... 2 målvakter, alla mitt 6:or (5 st) och minst en kant, beroende på hur man räknar så en 7-8 återbud hade grönt lag - varav det sista på morgonen före match men då fick Elin Bolkeus göra comeback i handbollen.

Den avgörande starten

"Handboll avgörs alltid sista 5 minuterna". Nja, inte det här derbyt i alla fall. Dålig inledning både bakåt och framåt med passiva satsningar gav dagens hemmalag 6-0 på 6 minuter i början och vårt gäng tog en tidig timeout efter 6 minuter...

Effekt

Viss effekt kanske det gav för efter 7 minuter sköt Malla Hussein 5-1 och efter 8 minuter gjorde Wilma Andersson 5-2. Därefter låg det och skvalpade mellan 3-6 måls ledning för Arbrå halvleken ut. Till slut landade det hela i 14-9 i halvtid.

Mer effekt

Det var ett engagerat och positivt snack i det gröna lagets omklädningsrum. Direkt efter pausen kom också den bästa perioden på hela matchern för vårt lag.

Lagen bytte mål med varandra de första fem minuterna men sedan klev Hanna Bolkeus och Elin Torvidsson in med kraft i handlingen. Då förändrades 16-12 till 17-16 och plötsligt var det match igen

Avgörandets stund nummer 2

Frida Andersson dammade in 18-17 men sedan tappade vi bort motståndarspelare två anfall i rad och 18-17 blev 20-17. En timeout och några dåliga avslut senare så stod det 22-17 när vi hade bjudit hemmalaget på några frilägen i kontring.

Sista chansen

Våra bästa målskyttar för dagen - Bolkeus, Andersson och Torvidsson gav oss en sista chans men vi kom aldrig närmare än 23-20 och slutresultatet 24-21 efter en härlig batalj som vi absolut hade chansen att vinna men som vi förlorade på vår egna ineffektivitet i anfallet

Bättre eller inte

Vi valde inte rätt metod i någon av Arbrås två bra perioder men framför allt var Arbrå lite bättre på att välja rätt i avgörande situationer. Vi i bortalaget missade frilägen och missade också när min kompis stod i ett friläge eller när jag själv hade ett. Arbrå var lite bättre i de avgörande valen och fick därför chansen att vinna utan att glänsa.

Ännu en gång - KLACKEN!

Ända sedan det förra derbyt har vi haft en klack som följt oss på matcherna. Även idag i Bollnäs var klacken på plats (före delar av laget) och de lät och märktes. Det är det fina i en klubb som Alfta GIF HF. Fantastiskt att se er på plats i grönt och med saker som låter. Lägg därtill att det var fullt i hallen. Klart tjejerna vill spela handboll i våra kommuner när de ser de här folkfesterna.

Läget

Ja, vårt läge i tabellen förbättrades såklart inte av dagens förlust men eftersom både Enköping och eRPing förlorade idag så dras snaran åt, alltmer, för dem. Vi är faktiskt inte HELT klara för spel i nästa års tvåa men det kan vi bli nästa helg, utan att spela själva...

Arbrå HK – Alfta GIF HF 24–21 (14–9)

Alfta: Hanna Bolkéus 6, Frida Andersson 5, Emilia Engh 4, Elin Torvidsson 3, Malla Hussein 2, Wilma Andersson.

Utvisningar AHK 1 x 2 min    AGIF  1 x 2 min