SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll
25 - 23
Gökstens BK
Alfta GIF Handboll25 - 23Gökstens BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 mars, 14:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:12:30
Dramatik delux när damerna besegrade seriesegrarna
2024-03-16 17:50
ALFTA Handboll spelar vidare i tvåan nästa säsong

ALFTAs DAMER spelar vidare i division 2 efter en HEROISK avslutning av serien!

 

Det var upplagt för stor dramatik och det bjöds på fantastiskt spel och god underhållning när hemmalaget klippte till klara seriesegrarna Gökstens BK och klarade kontraktet i damtvåan! 

Veckan före "Alfta handbolls viktigaste match någonsin" var kantad av problem och motgångar. Sjukdomar på 2 spelare och 2 spelare som inte kunde träna pga smärta efter smällar i de senaste matcherna kröntes med rejäl magsjuka på en spelare mot slutet av veckan så det var ett pusslande för att säkra laget till helgens match. 

 

När matchdagen väl kom var det dramatik redan INNAN matchen. Domarna gled av vägen på väg till Alfta och matchstarten blev försenad. När kampen väl kom igång så var det för ovanlighetens skull Alfta som började starkast!

 

4-0 på 4:17

Frida Andersson styrde upp händelserna i matchens inledning på 4 minuter och 17 sekunder hade hon spelat fram till 3 mål och själv gjort ett mål. 4-0 efter engagerat försvarsspel och effektivt anfallsspel. Framför allt var det den starten som hemmalaget behövde. 

 

Målfattigt 

Den närmsta kvarten var målfattig och efter en kvart stod det 6-3 på tavlan vilket kan vara hemmalagets bästa kvart försvarsmässigt sett över hela säsongen. Målproduktionen kom dock igång skapligt i andra halvan av första halvlek, alltjämt med hemmalaget i förarsätet. 

 

Grym halvlek

Grönt lag spelade bra genom hela den första halvleken och med lite mer tur och skärpa i några avslut hade man gjort ännu fler mål men det hela stannade vid 12-6 som mest. Ett straffkast från gästerna gjorde dock att halvtidsresultatet skrevs till 12-7. Starkt bidragande till ledningen var Lydia Persson som gjorde tre raka mål.

 

Avslaget från Gökstens sida?

Ingalunda. Seriesegrarna från Torshälla ska ha all heder av sin insats. De jobbade aktivt med sitt spel och sitt beteende hela matchen. Laget spelade 3-4 olika försvarsspel och man hade läst in sig på hemmalagets anfallsspel. En värdig motståndare med ett mycket värdigt beteende till skillnad mot andra lag i övre delen av serier som inte ens försöker göra sitt bästa i alla matcher. Göksten hade inte gett slaget förlorat vid halvtid utan jagade poäng i andra halvlek. 

 

ÄNNU en bra start

Bra starter har vi inte nödvändigtvis varit bortskämda med men även den andra halvleken startade bra för hemmalaget. Oline Hansson hängde in 17-10 för hemmalaget efter 37 minuter och det mesta kändes stabilt och bra. Även denna gång lades grunden i försvaret där Elin Torvidsson var helt lysande på sin höger 2:a

 

Matchens sämsta / starkaste period

Mitt i den andra halvleken kom så 13 minuter som helt tillhörde ett vilt kämpande Göksten. Laget bytte ännu en gång försvarsspel och lyckades lite för bra i sitt anfallsspel. Det gjorde att 17-10 efter 37 minuter byttes mot 21-19 efter 51 minuter och rysaren var ett faktum. Oavgjort skulle räcka för kontrakt men skulle hemmalaget klara av att hålla ut?

 

Viljan / förmågan att vinna

Så skulle då 22 matchers säsong avgöras på 9 minuter. Vilka skulle då våga ta rollen av vinnare i de här läget av matchen och säsongen. Emme Granberg ville såklart bidra och fixade 22-19... Ida Göllas hemjobb var grymt och - även det - helt avgörande.

 

Frida Andersson höll i dirigentpinnen tillsammans med Hanna Bolkeus men supervinnaren Lydia Persson var den som drog in målet som vi alla trodde skulle avgöra tillställningen när hon klippte in 24-21 efter 58:00. Gästerna ville annorlunda och reducerade ännu en gång innan Elin Torvidsson fick äran att slå spiken i kistan med 1:06 kvar. Det blev SEGER mot seriesegrarna Göksten...  Till slut blev det 25-23 efter mål på slutsignalen!!!

 

Underhållningen

Har man inget att göra så ska man gå på handboll. Inte minst i Alfta Sporthall. Spänningen, dramatiken och artisteriet. När Hanna Bolkeus knorrade in 23-20 i ett pressat läge i säsongen så var det så vackert som bara handboll kan vara. Klart värt ett besök i den varmaste av hallar. 

 

Försvars och MÅLVAKTSinsatsen!

Maja Johansson kom till Alfta inför säsongen, från Edsbyns IF, dessutom nyss hemflyttad till orten. Syftet var att utvecklas och att få spela handboll på en bra nivå. I Göksten-matchen visade sig Johansson från sin bästa sida hade 53 % räddning i första halvlek och över 40 procent i matchen totalt. En riktigt stabil insats tillsammans med ett jättebra försvar när det behövdes som bäst

 

LAGET Alfta!

Under säsongen har LAGET Alfta växt fram och växt ihop. De "äldre spelarna" (20-21 år) har hållit i verksamheten och juniorerna - födda 05-06 har utvecklats nåt ENORMT. När laget föll mot Göksten i premiären med 13 mål så trodde ingen att vi skulle stå här med 21 inspelade poäng på 22 matcher. Efter Finspångsutdragningen så var det det som krävdes. Mer om detta i en annan artikel under de närmsta dagarna. Men i Alfta är alla med och bidrar - oavsett om man är uttagen till match eller inte. Ett fantastiskt lag!

 

Fantastiska idrottsbyn Alfta

Det var fullsatt på innebandyn på fredag kväll , det var fullsatt på vår match på lördagen. Föreningen, orten, mentaliteten. FANTASTISKT 

TACK ALLA!

Alfta Handboll dansar vidare i nästa års division 2 damer

 

 

FAKTA:  

ALFTA GIF HF - GÖKSTENs BK    25 - 23    (12-7)

Mål Alfta:  Lydia Persson 5, Wilma Andersson 4, Elin Torvidsson 4, Hanna Bolkeus 4 (1), Oline Hansson 3, Frida Andersson 3, Emme Granberg och Cecilie Nyirantungane

Utvisningar Alfta:  0   Göksten: 1 x 2 min

Straffkast   A 1 (1) - G 5 (4) 

Publik:  Över 300 i vår härliga hemmaborg


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: