SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF HF
29 - 24
HK Ceres Norrtälje
Alfta GIF HF29 - 24HK Ceres Norrtälje

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 november, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:11:30
2018-11-04 19:27
Innan hemmalagets inspring
Knökfullt i Alfta Sporthall och manifestation till förmån för Cancerforskningen... Dessutom ett - på förhand - tippat topplag på besök och tufft motstånd. En hård batalj gav hemmaseger med fem mål och långt över uppsatt mål i intäkter!
Vi har aldrig påstått att det är lätt att möta HK Ceres. Snarare tvärtom! Ett lag som hittat sin egna stil på hur man spelar handboll och som håller sig till planen i alla lägen. Duktiga på att göra sin grej även om det inte alltid är så publikfriande. Även denna dag "varierade Ceres tempo och var rutinerade i sitt agerande". Gästerna från Norrtälje hade - dagen till ära - utrustat sig själva med rosa strumpor - DET hedrar dom ännu lite extra!

Traditionell start
Vi inledde, vår vana trogen, ungefär som vanligt... ganska dåligt. Gästerna tilläts att gå upp både till 1-4 och 2-5. Tur för hemmalagets del att Amanda Hanning ställde insiktet bra från matchinledningen och gjorde våra två första mål i matchen. 

Bätte period
Det var 2-5 efter 10 minuter men sedan 11-8 efter 20 minuter. Det kan ha varit vår bästa period i matchen. Maja Axell dundrade in flera skott från distans och var nyttig över hela banan när hon kom igång. Försvarsspelet kom igång och vi hade förstått oss på hur gästerna spelade

Svängigt i andra
Det var svängigt i matchen, inte minst i andra halvlek. Ceres är ett lag som "nöter på" och som aldrig ger upp utan tio minuter in i andra hade halvtidsunderläget 15-11 käkats upp till 19-17 innan hemmalaget gjorde tre raka mål och tvingade Norrtälje-laget till en time out. 

Avgörandets stund kom med 10 minuter kvar när vi återigen gjorde tre raka mål och gick ifrån till en 7-målsledning 27-20, efter bla 2 strutar av Caroline Strandell. 

Fåbemannat i slutet
Slutet av matchen blev söndertrasat då hemmalaget hade 3 utvisningar sista 10 minuterna och i samma sekvens hade gästerna 2 utvisningar. Gästerna bemästrade spelet med få lirare på banan bäst och snyggade till siffrorna till 29-24 till slut

3 veckor "ledigt"
Damlaget har i och med dagens seger inlett säsongen med 6 raka segrar och kan nu se fram emot några tuffa toppmatcher i december månad. Fram tills dess väntar tuff fysisk träning. Nästkommande match skulle ha varit derbyt mot Arbrå HK, men då vi - ledsamt nog - inte har något derby att spela efter Arbrås urdragning spelas nästa match hemma mot Spånga om 3 veckor. 

I dagens match tog vi en ny lagseger där vi väljer att ge samtliga hemmaspelare beröm för en fin insats. Cred också till ett duktigt motståndarlag som gjorde matchen svårspelad för oss

Marlene Ljung
Dagen till ära fick/passade Marlene Ljung på att bli bästa målskytt. Många i vårt lag har erfarenheter av den hemska sjukdomen som vi manifesterade mot (eller FÖR forskningen mot) men ingen har så nära erfarenheter som vår lagkapten. Idag fick hon genomföra den "Alfta tar kampen - Cancermatchen" som hon själv hade regisserat och ingen kan tycka annat än att det var en berömvärd och fin insats! STORT TACK till alla som bidragit, jobbat och som närvarade idag!

FAKTA:
Alfta GIF HF - HK Ceres      29 - 24    (15-11)
Mål Alfta:  Marlene Ljung 5 (4), Amanda Hanning 4, Caroline Strandell 4, Maja Axell 4, Sanna Jonsäll 4(1),  Camilla Ohlsson 3, Frida Wikblad 2, Moa Alexsson, Kristina Thureson och Rebecka Östling
Utv A:  5 x 2 min   C:   5 x 2 min
Str A:  6 (5)    C:  3 (3)
Domare:  Magnusson / Karlsson
Publikum:   310 åskådare

Läs gärna tidningens reportage:
https://www.helahalsingland.se/artikel/gavleborg/ovanaker/handbollsdamernas-cancermatch-en-succe-proppfullt-pa-laktaren-blev-storre-an-vantat

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: