Referat: Alfta GIF Handboll - Gökstens BK
Damerna tog klar seger
2021-09-04 17:21
Damerna i segermatchen mot Göksten

Damlaget växte in i matchen mot Göksten och tog till slut en klar och rättvis seger i en match där man gjorde det bra men som många försäsongsmatcher så kunde man både gjort fler mål och släppt in färre

Damerna inledde piggt och starkt mot Gökstens BK, Torshälla. 4-1 nästan omgåede efter bra försvarsspel. Gästerna tog Timeout och efter några sämre insatser både bakåt och framåt så blev det jämt i matchen. Det höll i sig till 10 lika och sedan gjorde hemmalaget halvlekens tre sista mål och tog en stabil halvtidsledning. I den andra halvleken åkte hemmalaget sakteliga ifrån och ledde mest med 5 mål hela tiden. Mot slutet av matchen orkade inte gästerna utan hemmalaget gick ifrån till en seger med 8 mål.

Många avslut

Hemmalaget var givmilda och släppte lite för många avslut från kanterna men mål-Vilma hade över 50 % räddning efter 45 minuters spel. Många kantmål även i grönt lag och totalt sett en bra genomförd match av laget.

FAKTA:

ALFTA GIF HF - GÖKSTENS BK      27 - 19    (13-10)

MÅL Alfta:   Hanna Sundberg 6, Lina Lindgren 5, Jennifer Jonsson 3, Emilia Engh 3, Anna Nygårds 3, Frida Andersson 3,  Linnea Mogren 2, Emme Granberg 2,

Utv AGIF: 3 x 2 min    GBK:  0

Domare:  Anders Magnusson och Ringo Grönlund