Alfta – Uppsala 29-29 (14-14)
2015-10-23 21:07
Oavgjort i rafflande match mot Uppsala! Matchen mot Uppsala blev som väntat en spännande uppgörelse, oavgjort i halvtid och oavgjort vid full tid! Alfta inledde matchen med att göra 1-0 redan efter 36 sekunder, då hade även Uppsala startat matchen med att anfall, kvitteringen kom efter 3 minuter sedan började målen att ramla in. Vi kom upp till en 6-3 ledning efter 10 minuter som Uppsalalaget hämtade tillbaka på 4 minuter till 7-6.

Maria och Milla gasade på, ökade på Alftaledningen till 9-6, då får vi en utvisning där Uppsala börjar på en upphämtning och gör 3 raka mål, kvitterat till 9-9, vi känner av att flera spelare har varit krassliga under veckan och laget får slita hårt för att orka med i matchtempot, men med en järnvilja håller vi Uppsala på distans, tar en ny ledning på straffkast, 10-9, kvittering Uppsala 10-10, 11-10 nytt straffmål , 11-11 kvitterat, 11-12 Uppsala tar ledningen för första gången i matchen efter 21 minuter. Marre vill annat, kvitterar 12-12, 12-13 Uppsala tar ledningen igen, 12-14 till Uppsala känns lite tungt nu, Marre satsar för fullt springer igenom Uppsalaförsvaret reducerar till 13-14, Milla snurrar upp försvaret kvitterar 14-14 halvtid.

Lagen följs åt till 16 -16 i andra halvlek, litet Alftaryck till 18-16, matchen är mycket jämn och Clara jobbar mycket bra i målet tillsammans med försvaret. Straffmål till Uppsala 18-17, Ester gör sitt första div 2 mål i karriären sätter ett stenhårt kantskott 19-17, Uppsala samlar sig gör fem raka mål tar ledningen med 19-22, Time Out Alfta vi måste stoppa målgörandet. Anfallet efter får vi en straff som Maria sätter säkert 20-22, Sanna kontrar in 21-22 nu är vi på gång! Uppsala lyckas med nytt mål 21-23, Marre gör 22-23. Utvisning Alfta och straff till Uppsala 22-24, Ny utvisning Alfta spel 4 mot 6, Uppsala gör 22-25, Maria sätter 23-25 i spel 4 mot 6, Alfta fullt lag Anna W direkt från bänken sätter 24-25, Milla går igenom Uppsala försvaret kvitterar 25-25 härligt, häng på matchen  igen, Uppsala tar timeout, det hjälper inte Maria gör 26-25 ledning för Alfta, Maria ökar på igen 27-25, Uppsala 27-26, straff Alfta 28-26 Maria igen, Uppsala 28-27, straff Uppsala fem minuter kvar 28-28, spelet böljar fram och tillbaka Marre sätter 29-28 2 minuter kvar, båda lagen jobbar stenhårt Uppsala lyckas kvittera med 29 sekunder kvar, timeout Alfta för att kunna avgöra matchen i ett sista anfall spelet går från sida till sida och Anna W får ett friläge som hon sätter med 1 sekund kvar men tyvärr har domaren sett något fel och målet blir underkänt, känns lite surt.

Sammanfattningsvis,  en bra match med högt tempo jämnt och hårt spel från båda lagen, vi orkade hela matchen trots att flera hade varit sjuka under veckan, riktigt bra kämpat från alla i laget