Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Handboll
Se matchen live på SolidSport
Alfta GIF Handboll har verksamhet för tjejer i alla åldrar från handbollsskola för de yngsta till ett seniorlag i division 2.
- Vill du börja spela handboll med oss?

Välj lagsida högst upp på sidan för information från våra lag.

Klubbshop

Handbollsskola
Seniorer
USM F-18 "Junior-SM" i Borlänge
2020-09-17 15:13, Seniorer
Bild från junisarnas träningsmatch mot LIF Lindesberg
Under helgen drar F02-05 västerut och intar Borlänge i syfte att spela säsongens första tävlingsmatcher i handboll. Vårt - förhållandevis - unga JSM-lag har en spännande grupp med arrangerande Borlänge, Silwing/Troja, Täby och Örebro. 

Avstannande rekordår
Junior-verksamheten - som oftast ligger i dvala mellan seniorer och F-16 - har fått ett rejält uppsving i vårt landskap den senaste tiden. Till USM F18 är Strands IF, Arbrå HK, Edsbyns IF och vi i Alfta anmälda och till den nya regionsserien F-19 Öst så anmäldes - förutom Alfta - även Arbrå och Strand. Dessvärre noterar vi att rekordåret med 4 lag i JSM och 3 lag i seriespel har dämpats något då Edsbyn dragit sig ur JSM och Strand har lämnat seriespelet. 

Nykomponerat lag 
Våra juniorer är lite av ett nykomponerat lag där hemvändande Emilia Engh tillsammans med kaptenen Linnea Mogren, Vilma Ollas samt nytillskotten Ebba Hildingsson Edling och Frida Andersson står för "rutinen" eftersom dessa 5 är äldsta åldersgruppen. Lina Lindgren och Tindra Larsson tillsammans med Tove Högberg är också i junioråldern medan ungdomarna Tove Tranfelt Jonsson som är född 2004 och 05-gänget Madicken Graff, Elsa Hellberg, Olivia Mickelsson och Johanna Olsson faktiskt kan spela junior-handboll i 3 säsonger till efter detta året... 

Tillsammans bildar alla dessa spelare en härlig mix som ÄR skapligt konkurrenskraftiga redan idag men som blir ännu bättre till framtiden och laget bildar en bra grund för framtida seniorsatsningar i klubben

Småstrul
Som de flesta juniorlag så är truppen ganska tunn och frånvaro på en eller ett fåtal spelare kan förändra förutsättningarna ganska rejält. I dagsläget har laget haft vissa små bekymmer med smällar och förkylningssymptom. Helgens arrangemang i Borlänge spelas publikfritt men kan följas på nätet. Covid 19-pandemin påverkar oss alltjämt ganska mycket och små marginaler kan göra att man snabbt får omstrukturera och ställa över spelare

Bättre tränade än någonsin?
Juniorerna har en träningsvillig trupp med goda intensioner och USM F-18 kommer att bli en rolig resa för dessa ungdomar. Klubben vill stötta verksamheten och det är såklart en del i föreningens framtidssatsning så vi håller tummarna för goda insatser och lärorika dagar när tävlingssäsongen nu startar i Maserhallen. 

Håll tummarna framför skärmarna!!!

Seniorer
Referat: Uppsala HK - Alfta GIF Handboll
Uddamålsseger i sista i sista!
2020-09-12 06:22, Seniorer
Rörligt försvar i Uppsala
Damerna besegrade Uppsala HK i sista skottet i sista träningsmatchen i slutsekunderna. 24-25 i en typisk träningsmatch där vi var jättebra stundtals och lite mindre bra i några sekvenser. Rebecka Östling och Ebba Edling hade betydande roller både i början och slutet av matchen
Seniorer
Välkommen Frida Andersson!
2020-09-10 04:55, Seniorer
Frida Andersson
Vi välkomnar ÄNNU en spelare med Hällbo IF som moderklubb till landskapets andra gröna förening. Här presenteras 9-metersspelaren Frida Andersson som bor i idylliska Segersta, har en egen beachhandbollsplan (som de driftiga föräldrarna har ordnat till) och som när hon inte spelar i Alfta går på Handbollsgymnasiet på Torsberg i Bollnäs. 

Frida har liksom sin radarkamrat Ebba HE spelat i alla Hälsinglands klubbar bortsett Edsbyn... Detta genom många samarbeten och sammanslagningar under ungdomsåren. Nu senast lirade Frida i Arbrå HK och dagarna innan vi spelade matcherna hemma så blev hon spelklar för oss i Alfta. Självklart passade webredaktionen på att även kolla av med Frida hur hon ser på sitt handbollsliv just nu:

Hej Frida och välkommen till Alfta handboll. Berätta för våra läsare: Vad är du för typ av handbollsspelare och vad kan publiken förvänta sig när du är på planen?

Hej och tack så mycket! Jag är en niometersspelare som gillar att samarbeta mycket med mittsexan eftersom det är minst lika roligt att lägga en assist som att göra mål. Har publiken tur får de se en eller två snygga samarbeten med inspel till mittsexan.

 

 

Du har ju spelat i många klubbar fast du är så ung. Vad har du för intryck av Alfta såhär långt?

Såhär långt har jag bara fått ett bra intryck av Alfta. När jag kom till Alfta blev jag direkt inspirerad av alla tjejer, tränare, ledare och det drivet de har.

 


Hur tycker du att det har gått för dig och för laget på försäsongen?

Jag kom sent in på försäsongen men under den tiden jag varit med har det varit blandade resultat. Vi är spelare som kommer från många olika lag som ska spela ihop oss samt att vi har börjat träna på en ny typ av försvarsspel. Vi hittar tajmingen lite mer för varje träning och jag tror det kommer bli en riktigt bra, lärorik och rolig säsong!Det låter ju riktigt bra det! Nu ser vi fram emot Junior-SM och seriepremiärerna som ligger inom räckhåll nästan!


Handbollsskola
Lördag 26/9 drar vi äntligen igång handbollsskolan
2020-09-09 23:14, Handbollsskola
Vi hälsar POJKAR och FLICKOR födda 2013-2014 välkomna till Alfta sporthall mellan klockan 9:00-10:30.

Det enda som behövs är ett par inneskor, en vattenflaska och förväntningsfulla barn så lovar vi att erbjuda en fartfull morgon med massa lek, boll och glädje😃

Vi ser gärna att föräldrar stannar kvar på läktaren för information. Självklart bjuder vi på kaffe.

Seniorer
Referat: Alfta GIF Handboll - Ala IF P16
Målglatt mot Alas A-pojkar
2020-09-08 23:38, Seniorer
Glada spelare när Jonsson "flyger"
Damerna fick stretcha på sin kunskap när man mötte Alas A-pojkar på tisdagskvällen. Grabbarna sköt bättre och kom med mer kraft än vad damerna är vana att möta. Lite omställningar i försvaret krävdes för att lyckas
Seniorer
Välkommen Ebba Hildingsson Edling
2020-09-07 11:41, Seniorer
Ebba Hildingsson Edling
Välkommen tillbaka till den gula målvaktströjan Ebba Hildingsson Edling!

Målvaktsväggen från Hällbo har återvänt till Alfta handboll. Efter några testveckor ifjol som sammanföll med Emina Jonassons närvaro vände Ebba åter till Arbrå HK under våren men nu finns hon åter i vårt damlag (och juniorlag). 
Ebba är en målvakt med goda framtidsutsikter som med god teknik och explosivitet kan få en lång fin karriär mellan stolparna. Inledningen av årets säsong med 4 träningsmatcher på hemmahelgen gav två matcher med över 50% i räddning så visst har det börjat bra i återkomsten till Alfta!

Ebba har Hällbo IF som moderförening, men har också i många lagsammansättningar och projekt representerat Ala, Strand och Arbrå... Dessutom spelar hon på mittfältet i Kilafors damlag i fotboll, som nu krigar om en plats i högre division. På dagarna hittar man henne på Torsbergsgymnasiet och inte minst på Handbollsgymnasiet där hon förädlar sin målvaktsteknik!


Vi i klubben är jätteglada att du valde att komma tillbaka till oss. Vad var det som gjorde att du valde att komma tillbaka till grönt?

Det fanns inget annat alternativ för mig än att komma tillbaka till Alfta. Allting kändes rätt. Bättre träningskvalitét, mer träningstid, mer matchtid och ett helt underbart lag. Jag trivdes väldigt bra redan under våren tillsammans med laget, och jag visste att jag var välkommen tillbaka.

 

Vad tycker du om laget och hur det är att vara i vår senior och junior-grupp?

När jag klev innanför dörrarna på Alfta sporthall första träningen för några veckor sedan, blev jag välkomnad med varma kramar och stora leenden av alla i laget. Redan där kände jag att jag hamnat rätt!

Alla tjejer i både Senior och Juniorlaget är otroligt snälla, roliga och duktiga personer. Ja, jag har nog aldrig träffat en grupp, i något sammanhang, där jag trivts så bra så fort.

 

Hur tänker du kring årets säsong i damerna ska bli? Vad finns det att se fram emot och finns det något som vi ska oroa oss för?

Årets säsong ska bli spännande. Eftersom jag har lite erfarenhet inom seniorhandbollen har jag svårt att förutspå några specifika orosmoln. Men jag är säker på att säsongen kommer vara väldigt lärorik och rolig.


FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
INSTAGRAM | SENIORER
Nyheter från våra lag
Seniorer, 20/09 22:49 
Seniorer, 20/09 07:49 
Seniorer, 17/09 15:13 
Seniorer, 12/09 06:22 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!
GRÄSROTEN
Stöd gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: