Alfta-Åkersberga
2016-10-15 12:22
Matchens lirare Ester Elofsson

Alfta- Åkersberga  21-24  ( 11-14)

Hemmamatch igen mot ett ”nyladdat” Åkersberga, som har lyckats få några riktigt bra nyförvärv till denna säsong, vi hade skaplig koll på Åkersberga som vi mött i en träningsmatch tidigare i höst, vi visste att dom spelar en fartfylld handboll med hårt satsande 9:or och med ett vasst 6 metersspel, matchinledning blev en mardröm underläge med 1-5 redan efter 6 minuters spel, vi kommer tillbaka sakta men säkert går till ett 2 målsunderläge 8-10 efter 19 minuter, känns som att vi har kontakt Åkersberga gör 8-11, timeout Alfta 9-11, 10-11 kontakt igen (nu jäklar) 10-12, 11-12 time out Åkerberga vilket resulterar i 2 raka mål 11-14 i  halvtid, en period som var riktigt bra från vår sida de sista 17 minuterna, tyvärr var vi inte riktigt med i inledningen.

Andra halvlek rivstartar  Åkersberga igen vi tappar till 13-18 känns tungt, vi kommer igen gör 15-18, 16 minuter kvar hoppet finns, men Åkersberga gör 5 raka mål på 4 minuter tar ledningen med 15-23 drygt 8 minuter kvar, ett sista ryck från vår sida 16-23, 17-23, 18-23, 19-23, 20-23 vilken upphämtning endast tre mål kvar och lite över 3 minuter kvar av matchen, anfallen löser av varandra och Åkersberga gör matchavgörande 20-24 med endast 1 minut kvar, Alfta avlutar matchen med att sätta slutresultatet 21-24. En match som var bra från båda lagen, men vi ser vad rutin och samspel är viktigt, vi närmar oss varandra mer och mer för varje match, och tiden talar för att vi blir bara bättre och bättre då samspelet böjar att fungera.