Alfta - Ceres 25-24
2017-03-14 14:09

Alfta – Ceres 25-24 ( 13-11)

Seger i helgens match mot topplaget Ceres från Norrtälje. Förutsättningarna inför matchen var att Ceres som  krigar om en kvalplats för spel i div1 nästa säsong och vi som  krigar  om äran då vi har säkrat spel i div 2 även nästa säsong, samt att jobba vidare med lagbygget som blir bättre och bättre, det blev som väntat en tuff match med stundtals riktigt bra handboll och stundtals en hel del slarv från båda lagen, då man ville väldigt mycket, vilket inte alltid är det bästa för spelets skull.

Ceres inleder matchen med att göra första målet, sedan går spelet fram och tillbaka med riktigt bra försvarsinsatser från båda lagen, kvitteringen kommer efter nästan 4 minuters spel Maria skjuter in den, Ceres tar ny fart gör 1-2, 1-3, 1-4 inom två minuter, vi svarar med ett kontringsmål av Amanda 2-4, Maria igen 3—4, Ceres 3-5, Wilma drar in ett kantskott 4-5, Carro går på genombrott och inte vilket som helst, med en raketfart smiter hon förbi Ceresförsvaret och kvittering efter 12 minuter 5-5, Ceres 5-6, Ny kvittering Thure dunkar in 6-6 i krysset, 6-7, kvittering 7-7 Maria skjuter in ett nytt mål, för första gången i matchen tar vi ledningen Maja sticker på en kontring och sätter 8-7, Ceres tar timo-out, vilket vi tackar för ny taktik från vår sida, vilket resulterar i att vi gör 9-7 av Thure, 10-7 genombrott av Maria, Straffkast Alfta Maria gör mål igen 11-7, härligt vilket kämpaglöd i laget. Ceres tar sig samman och gör 2 raka mål 11-9, Thure ökar på ledningen 12-9, Marre snor åt sig bollen på egen hand efter lite strul i Ceres försvaret , Marre sätter enkelt 13-9, Ceres har inte gett upp på långa vägar reducerar till 13-11 vilket blir halvtidsresultatet.

Mycket snack i pausvilan  om hur vi ska spela i andra halvlek, och vilken start vi gör 14-11 Maja snurrar upp sin bevakare, 15-11 Maja igen repris på förra målet, Ceres 15-12, Maja har flyt sätter 16-12, Thure ökar på 17-12, tid 37 minuter, matchen känns trygg nu, men Ceres med sin rutin har inte gett upp,  samtidigt som vi blir lite för avvaktande det bjuder in Ceres i matchen igen då dom kan göra 4 raka mål 17-16, time out för oss, Amanda får en lång krosspassning som öppnar förvaret och  svarar med att göra 18-16 från kanten, Carro med ny raketfart springer in 19-16, 17 minuter kvar. Ceres reducerar igen 19-17, utvisning Ceres och straffkast till Alfta och chans till utökad ledning, men Ceres duktiga målvakt räddar straffen, med både tålamod och ett strålande 6-5 spel så gör Maria 20-17 från kanten och  21-17 kommer från Carro , strålande spel av oss, 13 minuter kvar, (väldigt mycket tid i handboll) Ceres kommer tillbaka efter utvisningen och gör 21-18 och 21-19, nu är det kamp igen, 22-19 kommer från Maja efter ett kanonutspel på kanten, 22-20 av Ceres, 23-20 Maria hittar en lucka att skjuta på, Ceres 23-21, drygt 6 minuter kvar, spänningen stiger, båda lagen kämpar för vinst men vem har mest vilja? 24-21 Thure avlossar kanonen igen, anfallet direkt efter gör Ceres 24-22, Ceres kämpar på och kan reducera 24-23,  5 minuter kvar (känns som en väldigt lång tid när man leder) Spelet går fram och tillbaka,  med strålande målvaktsinsatser från båda lagen blir det mållöst till det återstår 1 minut då kvitterar Ceres 24-24 (Suck). Men vi har avkast och 1 minut på oss att göra något bra, time out Alfta. Det  återstår 35 sekunder, vi bestämmer oss för att köra en 2:a (spelvariant) och det lyckas verkligen Marre får ett fint läge skjuter in 25-24 och jubel  i laget, 20 sekunder kvar,  alla spelare är verkligen på tå, nu ska inte Ceres få något läge att kvittera, Ceres anfall slutar med ett frikast  som täcks undan av hela laget, tiden är ute och segern är ett faktum

Sammanfattningsvis: Vilket kamp alla krigar för varandra, fantastisk rolig att alla ger järnet i hela matchen, stort grattis för en bra kämpainsats