Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Handboll
Seniorer | division 2
Välkommen till lagsidan för seniorer | division 2

Senaste från @alftagifhandboll på Instagram

AlftaBurenCup 2020
2020-07-13 12:45
Kom i det gröna och lira med oss sköna


BEACHHANDBOLLSTURNERING

 

Kom och delta i en rolig avslutning på sommarträningen innan alla börjar fullt ut med inomhusträningar. Vi kör Beachhandboll en onsdag i augusti!

 

Datum:            Onsdag 12 augusti 17:30 – 21:00  (solen går ner 20:59)

 

Plats:                ”Camp Plåtis” (Alfta Beach-handbollsplan på Alfta Plåtslageris område)

 

Deltagande:    Klubb-lag / sammanslutningar som vill vara med – minst 5 spelare MÅSTE man vara men normalt sett är man upp till 10 spelare i varje lag… Det är egentligen ingen åldersgräns eftersom det är ett väldigt rent och spektakulärt spel så får även yngre lag än seniorer delta (eget omdöme gäller - men vi kan tänka oss från F-14 och uppåt även om de flesta spelarna kommer att vara 15 och uppåt). Det är en dambeachhandbollsturnering men enstaka herrar/killar får förekomma om man frågar snällt före…

 

Kostnader:      40 kr per person – då ingår hamburgare och dryck till varje spelare som anmäler sig

 

Cupen:             Lekfull turnering i Beach-handboll med riktiga beachhandbollsregler (Vi skickar ut) men med kortare matchtid 2 x 6 minuter (ist för 2 x 10 normalt sett)

 

Domare:          Japp – det har vi

 

Anmälan:        Via mail till magnus.dehlin@telia.com senast Söndag 9 augusti. I anmälan ska ingå laget/lagen och deltagande spelare i respektive lag.

 

Arrangemang: Det kommer att finnas en servering vid turneringstillfället

 

Kontakt:          Magnus Dehlin – tel 070 – 66 88 461

 

Välkomna och ha roligt!!!

Alfta GIF Handboll

Radarparet vill spela mycket!
2020-06-19 07:10
Rebecka och Frida gör det mesta tillsammans - spelar handboll till exempel... fortsatt i ALFTA
I diverse nyhetsuppdateringar på websidor och i papperstidningen har ni kunnat följa hur bästa polarna Beckis och Frida har varit och provtränat hos andra klubbar, men tillgången till mer ansvar och mer speltid i Alfta lockade mer än högre division och mer osäker tillvaro.

Rebecka Östling och Frida Wikblad tog studenten för bara några dagar sedan och visst är det så att de kommer att försvinna från orten någon gång i framtiden, åtminstone ett tag men just nu så laddar bästa kompisarna upp inför en ny säsong i Alfta handboll. 

- Det känns inte som rätt läge att byta till någon annan klubb. Vi känner ju att vi kommer att få mer speltid och större ansvar i Alftas damlag och dessutom ser vi fram emot att få spela i den nya juniorserien, så det känns bara bra att lira vidare säger tjejerna som nästan alltid pratar tillsammans, passar tillsammans, åker bil tillsammans och... ja gör mycket saker tillsammans!

I slutet av september laddar man om för den tredje säsongen på seniornivå och tillsammans med lagkamraterna i damerna så jobbar man just nu hårt för att utveckla fysiken. Både Rebecka och Frida startade sin handbollskarriärer i Edsbyns IF handboll och i framtiden kan det säkert komma större uppdrag för de två. I dagsläget blir det dock spel i F-19 region öst och i A-laget. Damerna ser spännande ut och det kan bli en rolig säsong, inte minst med dessa två tempospelare i laget!
Jennifer Jonsson kör vidare!!!
2020-06-17 23:09
Jennifer visar ofta vägen!
Jenni eller Jennifer Jonsson (nr 99) stannar kvar i klubben även säsongen 2020/21 trots lockrop från föreningar som nyligen spelat i Elitserien! Vi är glada att få ha vår glada mitt 6:a och försvarshjältinna kvar i föreningen (minst) ännu ett år.

"Bonnjäntan" och hockeyfanatikern Jennifer Jonsson började sin handbollskarriär i Arbrå HK och i det framgångsrika 99-laget skolades hon under ledning av duktiga Michael Kou till en vass försvarsspelerska. Framåt har urstarka Jonsson hittat sin roll som linjekrigare och skördat stora framgångar. 

Karriären gick vidare till Strands IF och just nu finns hon kvar i vår förening ett år till. Vägen fram har inte bara varit spikrak utan ett knä har fått lite stryk och Jennifer har haft rehabperioder men nu ser hon fram emot en framgångsrik och förhoppningsvis skadefri säsong i grön tröja!

- En riktigt viktigt val för oss. Vi är glada att Jennifer kör vidare! Hon har en härlig attityd och sprider mycket positiv energi i alla grupper, kommenterar IMO Ohlsson i tränarteamet. Vi i Webredaktionen kan bara hålla med och önskar Jennifer lycka till med sommarträningen och den kommande säsongen. 


JUNIOR-SM STEG 1 i Borlänge
2020-06-17 11:14
Blir det jubel i JSM?
Våra juniorer, födda 2002-03(04-05) har fått lottningen för steg 1 i Junior-SM (eller USM F18 som det också heter). Juniorerna reser till Borlänge för matcher mot hemmalaget Borlänge HK, Örebro SK, Täby HBK och HK Silwing/Troja

Junisarna kommer att spela i Juniorserien med 01:orna men också i JSM. Förutsättningarna är som alltid att de två bästa i varje grupp går vidare till steg 3 efter jul medan lag 3-5 i gruppen spelar steg 2 i november. 

Många Hälsingelag
I år är det ovanligt många Hälsinge-lag med i JSM. Våra grannar i Arbrå HK kommer att få spela hemma i steg 1 mot Härnösand, Lidingö, Göksten och Spånga medan våra andra grannar i Edsbyn reser till Märsta för matcher mot StockholmsPolisen, Kungsängen, Finspång och hemmalaget Skånela. Avslutningsvis så har Strands juniorer hamnat i Stockholm för matcher mot arrangerande Sannadal, Huddinge, Norrköping och Skara. 

JSM steg 1 spelas väldigt tidigt - helgen innan seniorernas serier startar så redan 19-20 september smäller det. Detta blir årets första tävlingsmatcher. Fram tills dess är det tuff försäsongsträning och träningsmatcher

HELA LOTTNINGEN hittar ni här:
https://www.svenskhandboll.se/imagevaultfiles/id_28991/cf_31/usm_20-21_f18_steg_1.pdf

NYA JUNIOR-SERIEN!
2020-05-16 18:34
Snart ska limburkarna och limbollarna fram igen
Vi har anmält ett JUNIORLAG till seriespel!
DET är ovanligt! Ännu mer glädjande är att även Strands IF har sina juniorer med i seriespel. Bland övriga motståndare märks högkvalitativa lag som Skuru IK, AIK, Västerås/Irsta och Huddinge HK. 

I Alfta Handboll har vi valt att lägga extra kraft på våra juniorer eftersom vi behöver stärka upp tiden från 12-13-14-årsåldern fram till senioråldern. Våra 01-04(05) kommer därför att kunna spela Junior-handboll i seriespelsform och inte bara i USM hela den kommande säsongen. Vi har anmält oss i U19 Region Öst och får då följande kvalitétsmotstånd: 
Från Dala-Gävleborg:  Strands IF, Hudiksvall
Från Stockholms HF:  Nacka HK (dvs Skuru IK), Huddinge HK, Sollentuna HK, Spånga HK (dvs AIK) Årsta AIK
Från Mellansvenska HF (Västmanland): VästeråsIrsta HF
Från Mellansvenska HF (Östergötland):  eRPing (Linköping), IFK Nyköping
Från Mellansvenska HF (Örebro läns HF):  Örebro SK HK

Notera att Nacka HK ju är Skuru IK:s juniorer, att Huddinge HK har skördat fina framgångar i dessa åldersgrupper och är hårdsatsande, att AIK:s samarbetsklubb Spånga är Stockholms Handbolls största och att Västerås Irsta har sitt juniorlag med precis som anrika storklubben RP från Linköping. Våra juniorer kommer att få lira toppmatcher i varenda juniormatch under vintern! Härligt!

Vilka får spela?
Serien är alltså födda 2001 och yngre men man får även ha 2 spelare ÄLDRE än 19 år så seniorspelare kan också deltaga i denna serie (2 per match)

Hela serieindelningen i Stockholms ungdomsserier: 
https://www.svenskhandboll.se/StockholmsHandbollforbund/Tavling/TavlingarSasong2020-2021/AldreYngreUngdom/SerieindelningU19-U12/
DAMERNAS NYA SERIE
2020-05-08 08:34
Damerna lirar vidare i Östsvenska Norra

NU är det KLART!


Damernas kommande motståndare har presenterats. 


Vi trodde nog alla att vi skulle få spela derby mot grannarna i Arbrå HK men eftersom Östra Tävlingsregionen vill göra om division 2-serierna till 10-lagsserier så anpassar man i år serierna så att vår serie (Norra) har 11 lag och den andra serien (södra) har 10 lag. Därmed fick bara seriesegrarna från division 3 damer kliva upp i seriesystemet, så välkomna Ludvika HF till damtvåan4 st "B-lag" (Farmarlag/Samarbetsklubbar) finns med i serien - Kungsan (Kungsängens SK), HF SIF (Skånela IF), HK Uppsala (Uppsala HK) och Spånga HK (AIK)Serien i sin helhet:


 
Damer 2 ösv norra
Admin. Stockholms HF
Lag

 
Alfta GIF Handboll
BK Kungsan
HF SIF
HK Ceres Norrtälje
HK Uppsala
Lidingö SK
Ludvika HF
Rosersbergs IK
Sollentuna HK
Spånga HK
Åkersberga HK


Hela serieindelningen i östra tävlingsregionen: 
https://www.svenskhandboll.se/StockholmsHandbollforbund/Tavling/TavlingarSasong2020-2021/SeniorTrim/Serieindelning/
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 07/06 21:48 
Alfta GIF Handboll, 24/05 11:47 
Alfta GIF Handboll, 06/04 12:10 
Alfta GIF Handboll, 12/03 22:01 
Alfta GIF Handboll, 09/03 15:24 
Alfta GIF Handboll, 24/02 00:14 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!