Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Handboll
Seniorer | division 1
Välkommen till lagsidan för seniorer | division 1

Senaste från @alftagifhandboll på Instagram



Nästa match
2020-01-24 09:45
Samlat försvar som behövs även i hemmamatchen mot Silwing

SÅ är det då dags för decenniets första hemmamatch i Edsbyn. Årets första hemmamatch och den kommer lite plötsligt eftersom vi har fått ett sent beslut på att den uppskjutna matchen mot SilwingTroja skulle spelas redan lördag. Med tanke på omständigheterna kring förra tillfället som vi skulle möta SilwingTroja så är vi glada att matchen blir av

 

Lördag och söndag blir det därför ett intressant dubbelmöte (sk ”back to back”-möte) med ett lag som vi inte exakt kan säga vilka de är. HK Silwing/Troja är lite av ett ”innerstadslag” som fångar upp spelare som har gjort bra år inom handbollen och nu vill spela på vettigt seriös nivå men kanske inte nödvändigtvis elitsatsa... därför består man av en ganska stor spelartrupp där många spelare har spelat högre upp än i division 1. Det laget som Silwing har aviserat innehåller kompetenta handbollsspelare - inte minst i mitten av banan

 

I mitten av 90-talet hade SilwingTroja en riktigt bra damverksamhet där man hade stommen i spelare födda 1977 och vår egna Kristina Thureson är en spelare som gått många tuffa matcher mot SilwingTrojas lag både i Flickallsvenskan, JSM och i seniorspel.

 

Målvaktsfrågan 

I hemmalaget mönstrar vi ett överraskande målvaktspar. Efter att ha haft utflyttande målvakter, skadade målvakter och spelare som försvunnit av andra orsaker så mönstrar vi idag vår inlånade målvakt från EskilstunaGUIF, Emina Jonasson och talangen som samtidigt är inlånad från grannarna i Arbrå HK - Ebba Hildingsson Edling. Det var ingen lösning vi såg komma i början av säsongen men här står vi nu med ett ”nytt målvaktspar” till denna match. Emina fanns, som ni förmodligen redan vet, med redan mot Spårvägen förra veckan och noterades då för 56 % i räddningar…

 

Vi spelar i en serie där alla verkar slå alla och tar vi en seger eller två så hamnar man hastigt i ett annat läge. Lördag runt lunch jagar vi återigen första hemmasegern. Vi visade upp ett fantastiskt bra spel förra veckan men vi sköt bort matchen när vi gjorde Spårvägens målvakt till någon form av fantom. Till Lördagsmatchen håller vi tummarna för ett bättre resultat på avsluten. 

Välkomna till Celsius för en bra fight!

Buss till returen mot HK Silwing Troja
2020-01-21 15:10
På lördag kl. 13 möter damerna HK Silwing-Troja i Celsiushallen, Edsbyn. På söndag 26/1, alltså redan dagen därpå, möts lagen på nytt i Högdalshallen.

Ta chansen att följa med i spelarbussen för att stötta laget på plats i Stockholm! Bussen avgår kl. 07.45 från Alfta Sporthall och det är avkast kl. 13.00. Kostnaden är 200.- per person och det finns, som vid de tidigare resorna, möjlighet att kliva på bussen i Bollnäs.

Kontakta Jörgen Persson på 070-686 4044 omgående för att säkra din plats på bussen!
Referat: Spårvägens HF - Alfta GIF Handboll
Sur förlust i Västertorp
2020-01-18 19:30
Samlat försvar i mittblocket
Det blev ett oerhört snöpligt slut på matchen mot Spårvägen där damlaget kanske gjorde en av sina spelmässigt bästa matcher, och samtidigt hade en storspelande målvakt men ändå fick se sig besegrade av det gamla storlaget!
Mot Sveriges 5:e bästa borta...
2020-01-18 11:31
Visar Persson spänsten idag?

Idag LÖRDAG inleder damlaget vårsäsongen med bortafight mot anrika Spårvägens HF i Västertorpshallen. Hemmalaget ligger 5:a i elitseriens maratontabell och har varit en duktig förening i många år. Så låg nivå som laget just nu håller har föreningen inte haft på många många år. 7:a i tabellen innebär att man är ungefär 37:e bästa lag i landet och ganska jämna mot tex vår lilla förening. 


Spåret! 

Klubben Spårvägen har spelat hela 35 säsonger i högsta serien (senaste 2015/16 – dvs för 4 år sedan). Nu placerar sig Spårvägens HF 4 placeringar före våra egna Grönvita krigare med 12 inspelade poäng mot våra 6. Laget är nykomlingar i vår serie efter att klubben ifjol ramlade ur damallsvenskan efter 3 säsonger där… 


Sur hemmamatch

I Edsbymatchen mot Spårvägen hade vi greppet om matchen och ledde med 3 mål mitt i den andra halvleken när vi plötsligt gjorde felaktiga val i nästan varje anfall under en period och istället vände matchen över i (dåvarande) gästernas fördel... Det blev en sur förlust med 3 mål för vårt lag den gången. 


Läget i Laget

Vi har tillbringat helgerna med att träna mycket både fysiskt, tekniskt/taktiskt och inte minst mentalt... Nu startar en spännande vårsäsong. Vi har lirat 11 matcher och har 11 kvar att köra på. 22 poäng att lira om och en enda seger tar oss sannolikt över strecket så nu KÖR VI!!!

Emina och Ebba!
2020-01-18 11:21
Emina Jonasson

Lagom till dagens match kan vi presentera nya lösningar i vår segdragna målvaktsproblematik.

 

Efter att inlett säsongen med att tappat Therese pga arbete på annan ort och därefter fått en allvarlig och oturlig skada på Vilma så hade vi Jonna mellan stolparna i några matcher. Därefter vaktade Elin Agerskov målet under november och december. Nu har även Elin slagit upp en gammal skada så till dagens match presenterar vi en ny lösning i målvaktsfrågan.

 

Till dagens match lånas Emina Jonasson in från Eskilstuna GUIF där hon har gjort flera år i det allsvenska laget. Emina är duktig på att läsa skotten och håller en bra nivå som borde ge en stabil grund längst bak. Vi har en överenskommelse om att låna henne i två omgångar – idag mot Spårvägen och nästa vecka mot Silwing/Troja. Denna säsongen har Emina spelat både i EskilstunaGUIF:s A-lag i allsvenskan och samarbetsklubben Göksten i division 2.

 

Samtidigt har klubben även kommit överens med Ebba Edling och grannarna i Arbrå HK om att låna talangen Ebba fram till 10 februari. Därefter sker en avstämning där Ebba väljer hur framtiden ser ut efter det datumet.

 

Idagens match bildar Emina Jonasson målvaktspar med Cecilia Hård och Ebba Edling är med som ledare kring laget.

Referat: Uppsala HK - Alfta GIF Handboll
Förlust i Fyrishov
2019-12-21 16:41
Uppsala var det bättre laget i det mesta när returmötet lagen emellan spelades nere i Fyrishov. Man var rejälare – gick mer på mål, hade bättre avslut och bättre samarbete med domarna
Referat: Alfta GIF Handboll - Uppsala HK
2019-12-21 10:46
Hanning laddar för skott
Det blev som vanligt en väldigt spännande match mellan Uppsala och Alfta när lagen möttes i damettan.. Denna gång än mer dramatiskt än tidigare och det hela avgjordes i matchens sista sekunder där hemmalaget tyckte det var självklart med en avblåsning medan gästerna fick bollen i ett friläge och sköt åt sig en poäng (nästan på övertid).
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 14/12 23:16 
Alfta GIF Handboll, 04/12 17:16 
Alfta GIF Handboll, 25/11 21:29 
Alfta GIF Handboll, 22/11 21:24 
Alfta GIF Handboll, 21/10 23:47 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!