SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Damlaget
Alfta GIF Handboll Föreningsshop
ALFTABUREN CUP 2021 - 3 i 1
2021-05-17 19:07
Motion, Senior och Ungdom - Hur många turneringar vill du spela med i

Succén är tillbaka!

Testcupen ifjol var så rolig så vi kör igen - I år i TRE olika cuper!

 

Hur vill du spela?

Vi inbjuder till tre olika cuper med följande speldatum:

  • Lördag 19 Juni  - Motionsturnering  (Turnering där man EJ behöver tillhöra förening)
  • Lördag 14 Augusti - Seniorturnering - klubblag
  • Lördag 21 Augusti - Ungdomsturnering - klubblag

 

Spelplats:  Beachhandbollsplanerna vid Alfta Plåtslageri

 

Förutsättningar: 

  • Vi spelar enl gällande Beachhandbollsregler  - utsändes till alla anmälda lag
  • I år kommer turneringen att dömas av utbildade beach-handbollsdomare 
  • Vi kommer att erbjuda spel på 2 planer samtidigt med bara 10 meters mellanrum
  • SJÄLVKLART kommer de - vid speltillfället - gällande pandemi-restriktionerna att följas

 

 

Anmälan till MOTIONSTURNERINGEN: 

Lag:  Till motionsturneringen får kompislag, skollag, klasslag,  företagslag osv anmäla sig. Allt är möjligt - vi rekommenderar att spelarna är födda 2007 och tidigare (dvs 14 år och äldre)

 

Antal spelare:  På plan 3 + målvakt (se beach-regler) - vi rekommenderar 6-10 spelare per lag men det är självklart valfritt hur många som deltager i varje lag

 

I motionsturneringen: 

  • Matchtid beror på antalet anmälda lag - med tanke på att detta spelande har "motionsstatus" så KAN det bli så att vi spelar kortare än 2 x 10 min
  • OM många lag med pojk/herr-spelare anmäler sig kan det bli så att vi delar turneringen i herr och damturnering men från början tänker vi att det är EN klass

 

Anmälan:   Via mail till magnus.dehlin@telia.com senast söndag den 13 juni

 

Anmälningsavgift Motionsturneringen kostar 50:- per deltagande spelare. Lättare förtäring ingår i anmälningsavgiften. Betalning via swish på plats. 

 

Frågor:  kan ni ställa till Magnus Dehlin tel 070 - 66 88 461

 

VÄLKOMNA TILL EN ROLIG DAG PÅ SANDEN

ALFTA GIF Handboll

Dehlin coachar vidare ett år till
2021-04-20 10:26
"Tunna" coachar damerna ytterligare en säsong

Föreningen är glada att berätta att vi är överens med Magnus Dehlin om att fortsätta som Tränare i föreninen ytterligare ett år. "Tunna" kommer ansvara för damlaget och den träningsgrupp där även juniorlaget ingår. Vi kommer även att jobba för att kunna genomföra speciell teknikträning för nästan alla spelare i föreningen. Dehlin kommer även att ta ett större ansvar för utvecklingen av ungdomslag och att stötta tränarna för ungdomslag. 

 

- Tycker det är roligt att föreningen tar offensiva beslut och att man visar att man tänker satsa på de äldsta ungdomslagen så att vi säkerställer en bra nivå i klubben under många år framöver säger "Tunna"

Maja gjorde elitseriedebut!
2021-03-10 13:58
Maja med fokus i grön tröja

"Vår egna" Maja Axell nådde igår (Tisdag 9 mars 2021) en ny nivå i sitt handbollsliv då hon gjorde debut i elitserien med sin nya klubb Västerås Irsta HF. Matchen var inte vilken som helst utan avgörande match i sista omgången med möjlighet att nå SM-slutspelet. Västeråslaget spelade på bortaplan mot Kungälvs HK...

 

Västerås Irsta vann en rysare med uddamålet och nådde därmed fram till SM-slutspelet. I Kvartsfinalen väntar drabbningar med serietrean H65 Höör i bäst av 5 matcher. Axell själv tyckte att det var "Riktigt kul" och det kan vi såklart förstå...

 

Tidigare exporter till samma klubb

Från klubbens sida skickar vi grattishälsningar till vår gamle lagkamrat för en lyckad debut i elitserien! Det är inte första gången som Alfta Handboll skickar spelare till Västerås och som lyckas väl i föreningen. Tidigare spelare såsom Frida Bålefalk och Linda Persson har också nått framgångar i Västerås-klubben. Både Guld i Junior-SM och elitseriespel.

Vi passar även på att önska Maja och VästeråsIrsta lycka till i slutspelet

 

Bilder från matchen

PLAY: Dramatik när VI slog Kungälv med uddamålet - Handbollskanalen

 

Matchprotokoll

2000201127_m (svenskhandboll.se)

Damtvåan tar en paus
2020-11-03 10:43
Inga matchräddningar i helgen för Ebba!
Damernas serie - division 2 Mellansvenska Norra - tar en paus fram till (minst) den 19 november. Anledningen är såklart att 9 av de 11 deltagande lagen kommer från regioner som nu omfattas av restriktioner (skärpta allmänna råd)

Vi KAN ev få chansen att VÄLJA att spela match mot Ludvika under "nedstängningen", men generellt är tävlingsverksamheten pausad för närvarande

Håll ut - vi ses snart igen!!!
Inget spel i JUNIOR-SM steg 2
2020-11-02 13:22
Bollen får ligga stilla... även under Junior-SM-helgen
Svenska Handbollsförbundet har nu meddelat att steg 2 i USM F-18 (dvs "Junior-SM) ej kommer att kunna genomföras med de restriktioner som just nu råder för spel i vissa regioner (och för lag som kommer från vissa regioner). 

Detta innebär att hemma-arrangemanget som vi skulle ha i Celsiushallen, Edsbyn 14-15 november utgår och aldrig spelas. samt att vi sannolikt spelat klart i Junior-SM. En chans finns dock att vi får en plats i steg tre om något lag väljer att utgå ur fortsatt spel i USM. Se vidare text från Svenska HF: 


Hej,

Detta brev har skickats till alla lag som kvalificerade för spel i Gjensidige USM steg 2 för flickor 18.

 

Svenska Handbollförbundet (SHF) har beslutat att steg 2 för flickor 18 ställs in. På grund av det rådande läget så ser förbundet det inte som möjligt att genomföra steg 2 på ett bra sätt.

Kvalificering av lag till steg 3 kommer istället att göras genom de resultat som lagen har spelat till sig i steg 1. Vi kommer att utgå från principerna för tilldelning av reservplats (se USM:s tävlingsreglemente under rubriken ”Vakanser om lag drar sig ur”, sidan 8 och 9) när vi upprättar en lista över lag som erbjuds möjligheten att spela steg 3.

 

Adam Engström
Tävlingschef/Head of Competition


Damernas match mot Lidingö SK INSTÄLLD / flyttas
2020-10-30 10:13
Inga mål för Frida i helgen
På torsdagen den 29 oktober kom Folkhälsomyndigheten och regeringen med nya riktlinjer / skärpta råd gällande ytterligare tre regioner i Sverige! Bland de som nu har skärpta råd finns både Uppland och Stockholm. Där finns 9 av de 11 lagen i damernas serie!

De nya råden /direktiven innebär att Stockholms Handbollsförbund har meddelat att matchen Alfta GIF HF - Lidingö SK INTE får spelas denna helg. Matchen är inställd eller - i dagsläget - flyttas. Eftersom vi i dagsläget ej vet när eller om vi får spela så kan vi ej spekulera i när eller om matchen spelas. 

Mer info finns att hitta på länkarna här nedan: 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 04/05 13:07 
Alfta GIF Handboll, 29/04 19:54 
Alfta GIF Handboll, 20/04 09:43 
Alfta GIF Handboll, 13/04 22:01 
Alfta GIF Handboll, 24/03 23:14 
Alfta GIF Handboll, 24/03 21:50 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!