Borlänge – Alfta 17-26 ( 8-14)
2018-03-22 21:53
Övertygande vinst i bortamötet mot Borlänge, matcherna i Borlänge brukar vara otroligt jämna lagen emellan, dock inte denna gång då vi var betydligt bättre än hemmalaget.
Efter en lite trevande inledning av matchen där lagen kände lite på varandra så kunde vi ta en ledning med 0-2,  mål av Thure och Jossan, Borlänge reducerar till 1-2 efter ca 6 minuters spel, 1-3 kommer direkt i anfallet efter Jossan frispelad av Thure, Borlänge reducerar på straff 2-3, vi har haft ett flertal vassa chanser innan med Borlänges målvakt storspelar, Carro ökar på till 2-4, Borlänge 3-4, Milla kontrar in 3-5, Borlänge tar omtag och gör ett öitet ryck till 5-5, där vi fortfarande har många fina chanser men vi får inte in bollen i målet, Milla ger oss en ny ledning 5-6, Jossan ökar på till 5-7 på straffkast, Borlänge reducerar på straff 6-7, Moa fiskar upp en retur på linjen sätter snyggt 6-8, Anfallet efter ökar Milla på till 6-9, tid 22 minuter. Nytt straffkast för Borlänge och mål 7-9, Jossan frispelad igen sätter enkelt 7-10 mellan målvaktens ben, Anna springer sig fri på kanten får en perfekt passning av Carro och nytt mål 7-11, minuten efter ökar Amanda på till 7-12, Jossan får fina ytor på linjen då Borlänges spelare är heta på att täcka våra skyttar, nytt inspel och 7-13, Borlänge reducerar till 8-13, Amanda formligen springer in halvtidsresultatet 8-14, vilken slutdel av halvlekens sista 4 minuter den vinner vi med 5-1.

Andra halvlek startar med ett Borlänge mål 9-14, Milla får en fin kontring sätter 9-15, Borlänge 10-15, Milla igen en lobb från kanten vilken prestation på Borlänge långa målvakt 10-16, nytt straffkast till Borlänge och mål 11-16, Milla på ett nytt kantläge och en repris på förra målet en ny lobb 11-17, Amanda sätter 11-18 med ett vikskott, Anna på ett ny kontring sätter säkert 11-19, Borlänge 12-19,  tid 44 minuter, Maria får ett av hennes få lägen skjuter in 12-20,  får straff igen men straffen räddas, spelet vänder och straffkast för oss Jossan sätter säkert 12-21, Borlänge 13-21 tio minuter kvar, och en ledning med 8 mål känns ganska tryggt, Borlänge 13-21, Maja går på skott sätter 13-22, Amanda ökar på till 13-23, Borlänge 14-23, nytt straffkast till oss, Jossan knorrar in 14-24 på en chanslös målvakt, det återstår 5 minuter av matchen, Borlänge gör ett ryck med  3 raka mål på ett något passivt Alftalag vilket gör ställningen till 17-24, det blir ökat fokus igen och Jossan ökar på till både 17-25 och 17-26 vilket blir slutresultatet. Sammanfattningsvis en trygg seger där Borlänge täckte våra skyttar så pass hårt att våra 6 meters spelare hade fria ytor att spela på, alla kämpar för laget i matchen och vi kan känna oss helt nöjda med Dalaresan.