SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
ÖPPET BREV till Ovanåkers kommun

Satsa på träningslokaler nu – för hela bygdens framtid

I stort samförstånd har nedanstående föreningar enats om detta öppna brev. Vi ser oroligt på hur orten Alftas idrottsutövning begränsas av att träningslokalerna är för få och dessutom inte anpassade till alla idrotters behov och regelverk.

Nyttjandegraden av nuvarande sporthall är extremt hög, den är fullbokad 16-22 varje vardagskväll samt förmiddagar helgtid plus att allas matcher spelas på den tid som är över lördagar och söndagar.

Att sporthallen är så extremt utnyttjad gör att yngre ungdomar i vissa fall tvingas träna till kl 22 vilket inte gynnar deras skolgång. Flera föreningar, som Alfta GIF Fotboll och Långheds IF Futsal, skulle behöva tider men det finns nästan ingen chans att få. 

Alla föreningar som nyttjar nuvarande sporthall har sedan många år tvingats utföra sina idrotter under dispens mot sina respektive idrottsförbund. De som hittills tvingats söka dispens är Alfta GIF Handboll, Alfta IBK och Alfta bordtennis eftersom planytan ska vara 20 m bred och 40 m lång med 1,5 m i säkerhetsavstånd. Dessa idrottsförbund ställer numera hårdare krav på alla föreningar för att orättvisor i seriespel ska undvikas.
Alfta GIF Handbolls damlag är klara för division 1-spel kommande säsong och måste då ha klart med att en ny reglementsenlig hall kommer att uppföras på orten för att kunna söka dispens till hösten.

Vi vill absolut inte behöva flytta ur Alfta med vårt härliga lag. Vi vill kunna erbjuda vår fantastiska publik division 1-handboll hemma i Alfta till hösten.

I våra ideella roller som föreningsmänniskor i Alfta med omnejd har vi bestämt oss för att starta opinion och verkligen skapa diskussioner i ämnet idrott för alla. Vi vill stärka orten Alfta som samhälle och vi vill höja livskvaliteten för alla barn, ungdomar, unga vuxna och vuxna i Alfta. Vi vill skapa träningsmöjligheter och träningslokaler så att alla föreningar kan utveckla sina verksamheter och därigenom kunna erbjuda gamla och nya medlemmar till sina föreningar. Det gäller såväl idrottsliga- som kulturella föreningar.

Det vi hoppas på och det vi vill jobba för är att höja Alftas varumärke och därigenom skapa inflyttning, närvaro och trygghet på orten. Vi jobbar också för att öka samhörigheten och förstärka sammanhållningen mellan alla föreningar i Alfta.

Barns rörlighet behöver förbättras och integrationen behöver stärkas. Där är väl fungerande föreningar och bättre träningsmöjligheter viktiga delar. Med mer tillgång och bättre lokaler ökar även möjligheterna för rekreation, gemenskap och företagshälsovård.
#ENHALLTILL
Vi har för länge sedan slagit huvudet i taket vad gäller träningstillfällen i vår nuvarande sporthall. (som för övrigt är över 50 år) Vi hoppas att vi med gemensamma krafter kan skapa fler tränings-, vistelse- och upplevelsemöjligheter i vår by. Utöver idrottshall för handboll, innebandy, fotboll, volleyboll, bordtennis samt gym- och gruppträningar behövs lokaler för evenemang (scen), orientering, dans, teater, kör, gympa, golf, boule, bowling och paddeltennis.

Vårt motto är: Alla barn i Alfta ska minst utöva två idrotter under sin uppväxt, varje unge i rörelse!


Idrottsföreningar i samförstånd som stödjer öppet brev:

Alfta GIF Handboll

Alfta IBK Innebandy

Alfta GIF Fotboll

Alfta Bordtennisklubb

Alfta Kvinnliga gymnastikförening

Alfta-Edsbyn Golfklubb

Korpen Alfta MIF

Långheds IF

Tennisklubben i Alfta

Viksjöforsbaletten


Relaterade artiklar:
Räddning i sikte för hallarna – men inget nybygge: "Bedömer att det blir för dyrt"

"Det fanns tidigare planer på att endera bygga ut befintlig sporthall, eller bygga en ny på annan plats, men dessa förslag är inte längre aktuella – i alla fall inte från kommunens sida."

 

Läs hela artikeln på HelaHälsingland.se

Fortfarande inget beslut kring sporthallen – ärendet skickades tillbaka: "Fanns en del frågetecken"

 

"Det har varit en lång väntan på besked om vad som ska göras med Alfta sporthall. Förslaget var ett nytt golv och en ny ridåvägg. Men när politikerna skulle gå till beslut under tisdagens kommunstyrelse valde de att skicka tillbaka ärendet."

 

Läs artikeln på HelaHälsingland.se

 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: