Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Handboll
Seniorer | division 1
Välkommen till lagsidan för seniorer | division 1

Senaste från @alftagifhandboll på Instagram

Stötta damlaget på plats i Tumba
2020-02-17 20:14

På söndag möter damerna Tumba HBK med avkast 14.15 i Tumba Idrottshus.


Som vanligt ger vi dig chansen att följa med i spelarbussen för att stötta laget på plats! Bussen avgår kl. 08.45 från Alfta Sporthall och kostnaden är 225.- per person. 


Det finns även möjlighet att kliva på i Bollnäs.


Kontakta Jörgen Persson på 070-686 4044 omgående för att säkra din plats på bussen!

Referat: Kungsängens SK - Alfta GIF Handboll
Damerna gav bort segern i Kungsängen
2020-02-16 13:20
Stabilt försvar under första halvlek
Kungsängens SK är ett lag som inte passar damlaget så bra. Hemma blev det 36-23 och i returen borta vann hemmalaget med 33-19. Då var ändå gästerna bra fram till 22:a minuten - då ställningen var 9-8 till hemmalaget...
2020-02-14 12:25
Nytt topplag i möte på lördagen
Då kliver vi snart in i den sista fjärdedelen av serien och damlaget laddar för ett tufft bortamöte med Kungsängen. Resan går till klassiska Ekhammarshallen där de vinröda KSK är svårslagna. I hemmamötet i höstas gjorde grönt en av sina sämre matcher för året och Kungsängen fick en ganska enkel resa fram till seger med stora siffror. På lördagen har damlaget tänkt sig att vara bättre. 

Kungsängen
Kungsängens SK har i många många år bedrivit en bra handbollsverksamhet och det nuvarande damlaget spelar en kraftfull handboll med bra tryck i spelet. Förra veckan besegrade man Strand borta och laget jagar en kvalplats till damallsvenskan. Bra målvaktsspel och försvarsspel är grunden till framgången för laget. I anfallet är man individuellt starka och håller ett bra bolltempo

Gästerna
Vi själva tycker att vi bara blir bättre och bättre hela tiden (undantaget bortamatchen mot AIK) och nu laddar vi för nya stordåd mot Kungsängen. Stärkt försvarsspel har varit temat den senaste veckan och nu är det bara att ladda för ytterligare en bra match i vår serie där alla lag verkar kunna slå alla. Rebecka Östling är tillbaka i laget efter sjukdom och samtidigt har lånetiden på Ebba Edling i målet gått ut så vi mönstrar på med nytt målvaktspar... igen. 

Läget
"Tiden tas i mål" och det återstår olika många antal matcher för lagen. Själva har vi 6 matcher kvar (det har även SilwingTroja) - Uppsala har 4 matcher kvar och Gimonäs Umeå bara 3... Vi räknar med att kunna komma över 15 poäng till slut så kampen kring strecken pågår några veckor till! Spännande möte på lördagen i Kungsängen
Referat: Alfta GIF Handboll - AIK
AIK-seger i Celsius
2020-02-08 14:44
Målbästa-Maja hittar lucka
Damerna var bra i 40 minuter i hemmamatchen mot AIK. Det räckte inte till seger i returmatchen mot AIK även om damerna, trots några tuffa smällar, gjorde en klart bättre insats än förra veckan
Back to back mot Gnaget
2020-02-07 01:15
Mål av Wikblad i bortamatchen
På lördagseftermiddagen smäller det igen. Dags för hemmafight mot AIK... Tror ni att "Black Army" kommer? 
Vi har ju inte förlorat på hemmaplan det här decenniet! Det är ju bra i sig. När vi nu senast fick spela den uppskjutna matchen från i höstas mot SilwingTroja så blev det en härlig tvåmålsseger som dagen efter följdes upp med ytterligare en poäng i bortamatchen mot samma lag.

 

Tiden tas i mål

Damettan är en jämn serie där många lag kan slå varandra. Vi har ett läge där vi har 1 poäng upp till kvalplats och 2 poäng till ”säker mark” där man inte behöver kvala för att kvarstanna i division 1. Vi är inne i en (tabellmässigt) tuff period och vi möter lag som ligger i övre halvan. Idag AIK – nästa vecka Kungsängen och därefter Tumba. Det viktiga för oss i laget och för er på läktaren är att tänka att ”Tiden tas i mål” och att det alltså är i mitten av mars man ska ha tillräckligt med poäng.

Efter de nyss nämnda matcherna väntar matcher mot TyresöStrand, Boden och VästeråsIrsta hemma och skulle vi kunna plocka ett antal poäng där så kan det eller kommer det att räcka till att – åtminstone – vara nära ett kval. Så vår chans kommer absolut men det skulle sitta jättebra med en poängstöld någonstans mot de bättre lagen – varför inte mot AIK?

 

Allsvenskan?

Vi har alltså ytterligare ett sk ”back to back”-möte med ett motståndarlag. Så hade vi ju mot Uppsala och även mot SilwingTroja så nu är det ju ett likadant mot AIK. ”Gnaget” eller Solnas AIK har en fantastiskt bra säsong bakom sig och det har rullat på med segertåget över året. Obesegrat lag som man är så stormar man såklart mot allsvenskan. Laget har idag ledning med hela 7 poäng och det är klart att det välväxta laget är värdiga serieledare

 

Spännande försvarsspel

När vi möttes i Solnahallen i lördags noterade vi ett ”osvenskt försvarsspel” från AIK som var spännande att möta och vi kan intyga att kompetens finns i hemmalaget men samtidigt så var vi själva för passiva och lite snälla. Det var uppenbart så att vi inte gjorde någon av våra bättre matcher utan vi hjälpte till att göra AIK bra. Idag hoppas vi att de får klara sig utan hjälp från hemmalaget

 

För att det ska bli poäng så behöver vi vara bättre över hela banan den här gången. Det hoppas vi händer och att vi framför allt får ett större lugn i vårt anfallsspel. 

VÄLKOMNA till Celsius för helgens match!


Referat: AIK - Alfta GIF Handboll
Damerna överkörda i Solna
2020-02-02 16:57
Hemmalaget satte högsta fart från start och redan efter 9 minuter var hemmaledningen 9-2 efter en stark hemmastart men samtidigt en riktigt blek och feg insats från gästerna. AIK Handboll var större, starkare, generellt mer fysiska och tilläts spela hårt och i högt tempo. Det blev en logisk seger till slut för de obesegrade serieledarna
Serieledarna borta - omöjligt?
2020-02-01 08:36
Maja Axell i hög fart
Ny helg och ny bortamatch!
Även denna gång en uppskjuten match (från första helgen i November) och det innebär att vi kommer att spela ännu ett dubbelmöte - denna och nästa helg mot AIK. "Gnaget" har gjort en bra säsong såhär långt och det ganska unga laget är ju hittills obesegrade. 

Nordens största men inte i handboll
AIK är Nordens största idrottsförening men i handbollen tillhör man ännu inte de största föreningarna i landet. Senast var det skralt med publik på hemmamatchen mot Uppsala men i toppmötet mot Tumba kom nästan 300 personer. Herrlaget tog över Ricoh:s plats i seriesystemet och har nyligen spelat i högsta serien. Nu siktar damerna mot samma serie som herrlaget spelar i.

Omöjligt eller uppåtgående trend?
Det är i dagsläget en uppåtgående trend där vi gjort 3 matcher i rad som varit riktigt bra. 3 matcher och tre poäng. Skulle trenden fortsätta mot AIK vore det en stor framgång såklart och lite av en skräll men är det omöjligt? Det får vi se på söndagen klockan 15:00. Vår upplevelse är att det är en jämn och tuff serie där de flesta lagen kan slå varandra och trots att vi har ettan, tvåan och trean i serien i fyra matcher under februari månad så tänker vi att vi kan ta poäng i vilken match som helst. 

Nu gäller det att samla kraft och ta i från tårna för att mobilisera det som krävs för att göra en bra match mot seriens hittills bästa lag. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 14/12 23:16 
Alfta GIF Handboll, 04/12 17:16 
Alfta GIF Handboll, 25/11 21:29 
Alfta GIF Handboll, 22/11 21:24 
Alfta GIF Handboll, 21/10 23:47 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!