Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Handboll
Seniorer | division 2
Välkommen till lagsidan för seniorer | division 2

Senaste från @alftagifhandboll på Instagram

Referat: Alfta GIF Handboll - Örebro SK HK Dam
USM F18 - oavgjort mot Örebro
2020-09-20 22:49
61 % i räddning
En målvakt med 61% i räddning, en fyramålsledning med kvarten kvar och ett drama i slutskedet. Det var ingredienserna i helgens tredje match när Örebro och Alfta spelade oavgjort 18-18
Referat: Täby HBK - Alfta GIF Handboll
USM F-18 Större förlust mot Täby
2020-09-20 08:14
Frida Andersson var målmässigt bäst och valdes till matchens lirare
En målsugen Frida Andersson och ett målvakt som vi gjorde till världsspelare. Där har ni sammanfattningen av kvällsmatchen i JSM när juniorerna föll mot Täby
Referat: Alfta GIF Handboll - HK Silwing/Troja
USM F-18 För stor respekt
2020-09-20 07:49
Juniorerna visade för stor respekt för motståndet
Vårt nykomponerade juniorlag visade sig inte från sin bästa sida i den inledande Junior-SM-matchen då man onödigt föll mot Silwing/Troja efter en förhållandevis svag insats
USM F-18 "Junior-SM" i Borlänge
2020-09-17 15:13
Bild från junisarnas träningsmatch mot LIF Lindesberg
Under helgen drar F02-05 västerut och intar Borlänge i syfte att spela säsongens första tävlingsmatcher i handboll. Vårt - förhållandevis - unga JSM-lag har en spännande grupp med arrangerande Borlänge, Silwing/Troja, Täby och Örebro. 

Avstannande rekordår
Junior-verksamheten - som oftast ligger i dvala mellan seniorer och F-16 - har fått ett rejält uppsving i vårt landskap den senaste tiden. Till USM F18 är Strands IF, Arbrå HK, Edsbyns IF och vi i Alfta anmälda och till den nya regionsserien F-19 Öst så anmäldes - förutom Alfta - även Arbrå och Strand. Dessvärre noterar vi att rekordåret med 4 lag i JSM och 3 lag i seriespel har dämpats något då Edsbyn dragit sig ur JSM och Strand har lämnat seriespelet. 

Nykomponerat lag 
Våra juniorer är lite av ett nykomponerat lag där hemvändande Emilia Engh tillsammans med kaptenen Linnea Mogren, Vilma Ollas samt nytillskotten Ebba Hildingsson Edling och Frida Andersson står för "rutinen" eftersom dessa 5 är äldsta åldersgruppen. Lina Lindgren och Tindra Larsson tillsammans med Tove Högberg är också i junioråldern medan ungdomarna Tove Tranfelt Jonsson som är född 2004 och 05-gänget Madicken Graff, Elsa Hellberg, Olivia Mickelsson och Johanna Olsson faktiskt kan spela junior-handboll i 3 säsonger till efter detta året... 

Tillsammans bildar alla dessa spelare en härlig mix som ÄR skapligt konkurrenskraftiga redan idag men som blir ännu bättre till framtiden och laget bildar en bra grund för framtida seniorsatsningar i klubben

Småstrul
Som de flesta juniorlag så är truppen ganska tunn och frånvaro på en eller ett fåtal spelare kan förändra förutsättningarna ganska rejält. I dagsläget har laget haft vissa små bekymmer med smällar och förkylningssymptom. Helgens arrangemang i Borlänge spelas publikfritt men kan följas på nätet. Covid 19-pandemin påverkar oss alltjämt ganska mycket och små marginaler kan göra att man snabbt får omstrukturera och ställa över spelare

Bättre tränade än någonsin?
Juniorerna har en träningsvillig trupp med goda intensioner och USM F-18 kommer att bli en rolig resa för dessa ungdomar. Klubben vill stötta verksamheten och det är såklart en del i föreningens framtidssatsning så vi håller tummarna för goda insatser och lärorika dagar när tävlingssäsongen nu startar i Maserhallen. 

Håll tummarna framför skärmarna!!!

Referat: Uppsala HK - Alfta GIF Handboll
Uddamålsseger i sista i sista!
2020-09-12 06:22
Rörligt försvar i Uppsala
Damerna besegrade Uppsala HK i sista skottet i sista träningsmatchen i slutsekunderna. 24-25 i en typisk träningsmatch där vi var jättebra stundtals och lite mindre bra i några sekvenser. Rebecka Östling och Ebba Edling hade betydande roller både i början och slutet av matchen
GAMEDAY - Damerna avslutar försäsong mot Uppsala
2020-09-11 06:17
Emma Persson spelar numera i Uppsala HK
Det grönvita damlaget reser till Uppsala för bortamatch mot division 1-laget Uppsala som värvat över 15 spelare till den kommande säsongen och ses som en av utmanarna till Strands damer om platsen till allsvenskan från damettan. Det blir en härlig utmaning och ett bra avslut av försäsongen för vårt unga lag. 

Damerna har testat och byggt nytt. Tränat på riktigt bra med den fysiska träningen och skapat nytt försvarsspel. Man utvecklar och bygger nytt hela tiden, vilket gör att träningsmatcher som mot Uppsala blir mycket värda. Matchen mot Alas Pojklag i tisdags gav svar på vissa frågor - ikväll får nya frågetecken rätas ut och bli utropstecken. I Uppsala tillåts 50 personer på matchen om några känner sig sugna och manade att bevittna händelsen. 

Till Uppsala HK gick bla Emma Persson (bilden i div 1-matchen Alfta-Uppsala förra hösten) från vår klubb under sommaren. Kanske får vi se henne på planen idag?

Välkommen Frida Andersson!
2020-09-10 04:55
Frida Andersson
Vi välkomnar ÄNNU en spelare med Hällbo IF som moderklubb till landskapets andra gröna förening. Här presenteras 9-metersspelaren Frida Andersson som bor i idylliska Segersta, har en egen beachhandbollsplan (som de driftiga föräldrarna har ordnat till) och som när hon inte spelar i Alfta går på Handbollsgymnasiet på Torsberg i Bollnäs. 

Frida har liksom sin radarkamrat Ebba HE spelat i alla Hälsinglands klubbar bortsett Edsbyn... Detta genom många samarbeten och sammanslagningar under ungdomsåren. Nu senast lirade Frida i Arbrå HK och dagarna innan vi spelade matcherna hemma så blev hon spelklar för oss i Alfta. Självklart passade webredaktionen på att även kolla av med Frida hur hon ser på sitt handbollsliv just nu:

Hej Frida och välkommen till Alfta handboll. Berätta för våra läsare: Vad är du för typ av handbollsspelare och vad kan publiken förvänta sig när du är på planen?

Hej och tack så mycket! Jag är en niometersspelare som gillar att samarbeta mycket med mittsexan eftersom det är minst lika roligt att lägga en assist som att göra mål. Har publiken tur får de se en eller två snygga samarbeten med inspel till mittsexan.

 

 

Du har ju spelat i många klubbar fast du är så ung. Vad har du för intryck av Alfta såhär långt?

Såhär långt har jag bara fått ett bra intryck av Alfta. När jag kom till Alfta blev jag direkt inspirerad av alla tjejer, tränare, ledare och det drivet de har.

 


Hur tycker du att det har gått för dig och för laget på försäsongen?

Jag kom sent in på försäsongen men under den tiden jag varit med har det varit blandade resultat. Vi är spelare som kommer från många olika lag som ska spela ihop oss samt att vi har börjat träna på en ny typ av försvarsspel. Vi hittar tajmingen lite mer för varje träning och jag tror det kommer bli en riktigt bra, lärorik och rolig säsong!Det låter ju riktigt bra det! Nu ser vi fram emot Junior-SM och seriepremiärerna som ligger inom räckhåll nästan!


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 07/09 07:30 
Alfta GIF Handboll, 23/08 21:56 
Alfta GIF Handboll, 10/08 00:06 
Alfta GIF Handboll, 30/07 20:37 
Alfta GIF Handboll, 28/07 21:14 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!