Samling:12:00
AIK-seger i Celsius
2020-02-08 14:44
Målbästa-Maja hittar lucka
Damerna var bra i 40 minuter i hemmamatchen mot AIK. Det räckte inte till seger i returmatchen mot AIK även om damerna, trots några tuffa smällar, gjorde en klart bättre insats än förra veckan
Efter att ha fått en förlust med 16 mål förra veckan mot samma lag krävdes en mental insats för att nå en högre nivå denna vecka. Dessutom fick man ett tufft besked när Rebecka Östling missade matchen pga sjukdom. Under matchen fick dessutom Amanda Hanning en smäll och tvingades utgå, så förutsättningarna för prestation fanns men var tuffare än vanligt.

Tveksam start
Hemmalaget valde att starta i offensivt försvarsspel för att hitta aggressiviteten men det var framåt som det brast i början av matchen. Gröntröjorna klev lite för mycket i sidled och lite för lite mot mål i alla lägen. 2-3 efter 5 min, 4-8 (10) och 6-13 efter en kvart innan hemmalaget fann för gott att ta timeout och förändra matchbilden något.

Sista två
7-15 med 10 minuter kvar blev ändå 11-17 med 2 minuter kvar av halvleken och ganska goda chanser till att plocka i kapp underläget. Någon missad straff och dumma beslut sista minuten gjorde att det blev 11-19 i halvtid istället för 13-17 i förhållande till vilka chanser hemmalaget hade.

Första och sista 5
Under halvtidsvilan pratade damlaget attityder och enkelhet i spelet. Vi satte som mål att vinna de första 5 och de sista 5 minuterna av andra halvlek. De första 5 slutade 2-3 till AIK men de sista 5 slutade 4-2 i hemmafavör och mot slutet av matchen kröp hemmalaget närmare. Underläge med 11 mål ett tag (13-24) krymptes rejält och slutade vid en 6-målsförlust 25-31. Det är klart att ett halvtidsunderläge med 4 mål istället för 8 hade förändrat matchbilden i slutskedet... Nu kunde AIK ändå lugnt ro matchen i hamn trots att hemmalaget var 2 mål bättre i andra halvlek

Attityder och Linnea Mogren
Hemmalaget visade återigen för stor respekt men anförda av en 02:a så lyckades man slutligen komma undan med hedern i behåll. Linnea Mogren gjorde det som andra pratar om och var dominerande i damernas förändring där man var 5 mål bättre än gästerna sista 20 minuterna.

Fotboll
Matchen i stort innehöll för mycket fotbollstakter och för lite riktig handboll. AIK var klart bättre i det spelet och det hemmalaget får ta med sig är sista 20 minuterna då man var riktigt bra. Inget annat lag har ju besegrat AIK heller så den här matchen var inte så mycket att skämmas för sista 40 men första 20 minuterna grundlagde segern för Gnagarna från Solna!

Spelarkritik
Trots två bärande spelare borta i slutet av matchen avslutade damerna bra. Beröm i hemmalaget till nämnda Linnea Mogren, målbäste Maja Axell och försvarsspecialisten Sanna Jonsäll.

FAKTA:
ALFTA GIF HF - AIK HANDBOLL        25 - 31  (11-19)
Mål Alfta: Maja Axell 6, Sanna Jonsäll 4, Caroline Strandell 3, Marlene Ljung 2, Frida Wikblad 2, Linnea Mogren 2, Hanna Sundberg 2, Emma Persson 2, Jennifer Jonsson och Amanda Hanning
Utv Alfta:  3x2 min   AIK: 1 x 2 min