Alfta GIF Handboll
Alfta - HF SIF 23-31
2016-11-15 21:24
Alfta - HF SIF 23-31 (16-16)
En tung förlust i helgen match mot HF SIF, Matchinledningen var jämn 3-3 efter 6 minuters spel, men ett litet spelövertag för oss och ett litet ryck med tre raka mål inom två minuter  så leder vi med 6-3, SIF kommer tillbaka och närmar sig i målgörandet, ställningen 9-8 efter knappa 16 minuters spel.

Vi sätter 10-8 och 11-8 innan SIF svarar med 11-9, vi drar ifrån och tar ledningen med 15-9, då känns det som att vi har grepp om matchen inget annat pekar på det, men som i all idrott så pågar matchen till slutsignalen har gått,  det anammade SIF verkligen efter underläge med sex mål så började SIF spela en helt annan handboll, Vilket gjorde att vi började slarva lite i spelet och chansade på för många bollar, SIF plockade in hela ledningen och halvtidsresultatet blev 16-16, det kändes tungt!

Då vi hade matchen i ett bra grepp stora delar av halvleken.

Andra halvlek är den första lik lagen följs åt i målgörandet det står 20-20 efter 7 minuters spel i halvleken, sedan kommer en svacka från oss, SIF gör fyra raka mål, tar ledningen med 21-24, det känns inget vidare då spelet för vår del har låst sig både framåt och bakåt, vi kämpar till oss en liten kontakt då det återstår 10 minuter av matchen ställningen är 23-26, men SIF spelar bra och vi blir frustrerade, vi har svårt att komma igång med lagspelet igen, vi tar för många tekniska fel så SIF drar ifrån oss till en klar seger med 23-31,  bara att gratulera SIF som var bättre än oss framförallt i andra halvlek, vi får glömma denna match och ladda om till nästa, serien har bara börjat och många matcher återstår.