2016-11-21 20:31

Bolton – Alfta 21-24 (13-11)

Bortamatch och söndagskväll så såg matchförutsättningarna ut i drabbningen mot Bolton.

Bolton har presterat bra i serien, vi visste att det kommer att bli en tuff match i Skanstullshallen.

Matchen inleds med att Bolton tar ledningen 1-0 kvittering Alfta Maria skjuter in 1-1, Thure fyller på 2-1, Bolton 2-2, Maria igen 3-2, Bolton  3-3, Maria igen 4-3, utvisning Alfta (hårt dömd) spel 5 mot 6, men trots det får vi ett straffkast som Maria sätter säkert 5-3, straff Bolton 4-5, sedan 5-5,  utvisning Bolton och straff Alfta,  Maria gör sig klar på straffpunkten lägger in 6-5 utan problem, tiden är 14 minuter.

Carro utökar ledning med ett snabbt genombrott 7-5, Bolton reducerar 7-6, Straff igen för Alfta, Maria igen och målvaktsbyte i Bolton, snabbt skott i mål ledning 8-6. Anfallet efter får Bolton straff som blir mål 8-7, jämnt spel från båda lagen.Thure dundrar in ett nytt mål ledning 9-7, Boltons storskytt blir allt varmare i kläderna och sätter 9-8, Maria skjuter ett stegskott 10-8, Bolton svara 10-9. Utvisning Alfta och straffkast för Bolton, men skytten skjuter i stolpen fortsatt ledning 10-9, Bolton tar nytta av utvisningen och lurar vårt försvar kvitterar 10-10 känns lite tungt, Bolton ångar på och tar ledning med 10-11. Time out Alfta, vi måste få stopp på deras skytte, men Bolton lägger på ett kol och gör två raka mål 13-10, och endast 30 sekunder kvar av halvleken, ett sista anfall från vår sida där Elina blir frispelad på linjen hon sätter 11-13 med endast 6 sekunder kvar, viktigt mål för oss. Andra halvlek startar liknande som första ,Bolton gör första målet och tar ledningen med 11-14, Maja fintar bort sin bevakning och kan lätt lägga in 12-14, vi bryter omgående Boltons anfall ,Marre skjuter in 13-14. Maja kvitterar 14-14 nu är det match igen, Bolton får nya krafter och tar ledningen 14-15, vi blir lite för passiva i förvaret, vilken Bolton  utnyttjar med  sin kantspelare som gör 2 raka mål, ledning Bolton 14-17 (tungt) Straff Alfta målvaktsbyte igen det hjälper inte Maria sätter säkert 15-17, Boltons kant gör mål igen 15-18, time out Alfta tid 40 minuter, Anfallet efter får vi straffkast igen Maria gör sig klar och skjuter, men målvakten chansar åt ett håll och går rätt hon räddar skottet, Bolton gör mål i anfallet efteråt och tar ledning med 15-19, direkt efter avkast sätter Alftalaget fart Maria skjuter in 16-19, men Boltons skytt sätter 20-16 tid 43 minuter, matchen står och väger lite känns det vi har trappat upp förvarsspelet och Bolton får svårare att komma till avslut, Ester sätter 17-20 efter ett inspring, Maja öser på fintar bort Boltonförvaret och gör 18-20 kontakt igen (härligt! ) Med ett mycket aggresivare förvar tar vi bollen från Bolton och Marre dundrar in 19-20, 11 minuter kvar av matchen, 20-20 görs av Maja jubel i laget, Bolton tar ledningen igen 20-21, Stina hänger in kvitteringen 21-21 fem minuter kvar (puh) .Maja  fintar bort förvaret sätter ett skönt ledningsmål 22-21, Bolton tar timeout vilket passar oss perfekt, vi går heltända ut från timeouten och tar bollen av Boltonspelaren, vi sätter upp ett nytt anfall,  Marre gör ett inspring efter ett taktikdrag från Marre och Carro, Marre  får ett inspel av Carro  23-21 ändå mer jubel , matchen känns säkrad. Alfta tar en timeout för att lugna ner spelet då det bara återstår 30 sekunder, vi bestämmer oss för att få isär Bolton laget, vilket lyckas bra.  Maja kan avsluta målskyttet i matchen med att sätta 24-21.

En mycket rolig och välförtjänt seger, hela laget kämpade in i det sista. vilken härlig andra halvlek som vi vinner med 13-8,  Plusbetyg till hela laget för insatsen på plan och även på bänken.