Alfta-Rimbo 18-22
2016-11-29 18:45

Alfta – Rimbo 18-22  ( 11-11)

Matchen mot Rimbo blev som väntat en tuff uppgift för oss, men vi levererade i 57 minuter och hade ordentligt tag i matchen, tyvärr räckte det inte hela vägen

Matchinledningen var jämn Rimbo tog ledningen efter dryga minuten, vi svarar direkt med anfallet efter Stina sätter 1-1, minuter efter sätter Marre 2-1, Maria utökar ledningen till 3-1 efter 4 minuter.  Rimbo kommer tillbaka och gör 3 raka mål går till ledning med 3-4, Carro tar fart,  går på genombrott och sätter 4-4. Rimbos Ida Husman (deras straffspecialist) gör sitt andra straffmål för dagen 4-5, Maria skottar in kvitteringen 5-5, tid 12 minuter, Rimbo tar ledningen igen 5-6, Ester får ett fint läge och sätter 6-6, jubel på bänken och publiken. Amanda får ett fint utspel på kanten hon gör 7-6, Rimbo kvitterar 7-7 och tar ledningen 7-8, Stina får ett kontringsläge sätter lätt 8-8, Rimbo svarar igen 8-9, Stina igen 9-9, härligt! Timeout Alfta, lite snack om spelet, alla är på tå, minuten efter gör Ester 10-9. Nu blir det lite kaos på planen,  en Rimbo utvisning, 30 sekunder senare en Alftautvisning, 30 sekunder senare ytterligare en Rimbo utvisning samt straffkast för Alfta, mitt upp i allt så ska vi byta straffskytt , tyvärr så har jag inte koll på att den utsedda skytten är utvisad, hon springer in på planen och gör sig klar , då upptäcks misstagen och hon får gå tillbaka till sin utvisning, men som det står i regelboken har en utvisad spelare beträtt planen så får man ytterligare 2 minuter, men straffen skall läggas ändå maria sätter den säkert ledning 11-9, men endast 4 spelare på planen. Rimbo utnyttjar övertaget och kan kvittera till 11-11 vilket blir halvtidsresultatet. Andra halvlek inleds med ett snabbt Alfta mål Stina kontrar in ledningen 12-11, Rimbo svara 12-12, Marre fintar sig igenom anfallet efter sätter bestämt 13-12, Rimbo kvitterar 13-13, och tar ledningen 13-14, Utvisning Rimbo, där tar vi chansen utspel på Stina som gör ett nytt mål 14-14, Ny Alftautvisning samtidigt tar Rimbo time out, där får Rimbo ny tändvätska gör 2 raka mål går till ledning med 14-16, känns riktigt tungt. Ny utvisning för Alfta igen och ytterligare ett spelavbrott, Rimbo gör ytterligare ett mål 14-17, ny Alftautvisning (tveksam) och Rimbo tar vara på läget igen 14-18 tid 44 minuter, Vi har inte gett upp Amanda får ett kontringsläge säter enkelt 15-18 och nytt hopp, Rimbo svarar igen gör 15-19, Utvisning Rimbo och straffkast Alfta, men Rimbos målvakt gör en paradräddning på straffen, men anfallet efter stegar sig Marre igenom sätter 16-19, tid 52 minuter, spelet går fram och tillbaka med många spelavbrott, vi tar ny fart Moa skjuter in 17-19 känns som ett mycket viktigt mål, vi tar bollen av Rimbo i anfallet efter Maja får ett fint läge som hon sätter 18-19, kontakt och match igen, 4 minuter kvar. Samt avbrott i matchen igen, det känns som att vi förlorar på alla spelavbrott då vi tappar rytmen i spelet och Rimbo får chans att vila lite, ny Alfta utvisning och straffkast för Rimbo, Rimbos Ida Husman sätter straffen till 18-20, det återstår 2,30 av matchen, vi satsar fullt framåt men får svårt med en utvisad Rimbo bryter anfallet och kan göra 18-21, då återstår det endast 55 sekunder. Matchen är körd men vi gör ett sista försök men Rimbo lyckas hålla tätt och kan även göra ett till mål då det återstår 4 sekunder. Matchen var riktig bra,  vi hade mycket stolpe ut och vad jag tycker så missgynnas vi av spelavbrotten i matchen, för att när vi närmade oss Rimbo i målgörandet så blev det ett spelavbrott, vilket gjorda att Rimbo fick vila lite samt prata igenom spelet ytterligare några  gånger (blev som extra timeout) vi tar med oss de 57 minuterna som vi spelade och kämpade riktigt bra, ska vi ta poäng från serieledarna så ska vi ha stolpe in istället.