Alfta GIF Handboll Damer31 - 28Ludvika HF

Serie:Dam 3 Mitt Norra
Samling:13:45
Träning ger färdighet ett tydligt tecken för Div 3 damerna
2023-03-07 10:32

Alftas damer fick en härlig revansch mot Ludvika i helgens match. I det första mötet, som var premiärmatch för Alftalaget, vann Ludvika övertygande. Nu var det helt annorlunda - med ett tålmodigt sammansvetsat och klokt spelande hemmalag så kunde hemmalaget vinna rättvist med tre mål.

Matchen inleddes med att Alfta tog ledningen efter knappa två minuters spel. Lagen följdes åt i målgörandet hela första halvleken. Ludvika hade en tvåmålsledning efter tio minuters spel som växlade till Alftas fördel. Hemmalaget kom ikapp och förbi så efter 21 minuters spel så var ställningen 13-9 till Alfta. Sedan växlade målgörandet av varandra tills halvtidspausen då ställningen var 15-14 i hemmafavör.

Andra halvlek inledde Ludvika med att kvittera och att ta ledningen med ett mål. Lagen följdes åt till minut 51 då ställningen var 24-24. Då kom ett Alfta-ryck i matchen. Frida ger Alfta ledningen med 25-24 och sedan tre snabba mål av Thure till 28-24. Anna ökar på till 29-24 då det återstod knappa fem minuter av matchen. När Ludvika gör ett sista försök att komma ikapp med ett man-man spel så får Alfta lite problem med  anfallen. Ludvika kan krypa lite närmare men dom kommer inte närmare än ett tvåmålsunderläge. Matchen slutar 31-28 - en otroligt skön seger för detta kämpande lag. Alla i laget bidrar till segern - två bra målvakter och en helhjärtad insats från alla spelare gör att man kan vinna denna jämna match.

Alfta- Ludvika 31-28 ( 15-14)

Målgörare Alfta: Frida Granberg 9, Kristina Thuresson 8, Anna Olsson Hallgren 6, Maria Hedlund 4, Jessica Sandström 1, Lena Lucchesi-Sverin 1, Nathalie Johansson 1, Sandra Nordlund 1