SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF Handboll Föreningsshop
KLUBBEN anmäler lag till Damer division 3
2022-04-23 13:43
Motionsgruppen blir basen i det blivande division 3-laget

Föreningen anmäler lag i damtrean igen! 

 

Efter några år utan division 3-lag - men med F19-lag - så har föreningen beslutat sig för att anmäla ett andra damlag i division 3 damer. 

 

Grunden till detta är en förfrågan från Konditionsgänget och efter en "anmälningsvända" så har man konstatera att det sannolikt går att få ihop ett division 3-lag med spelare där basen kommer från konditionsgänget och kompletteras med ytterligare spelare. De exakta formerna för laget är inte bestämda på förhand men visst kommer vårt motionsspelande gäng med spelare få stå för merparten av spelandet. 

 

Från föreningens sida är vi glada att vi lyckats med den delen där de allra allra flesta föreningarna i svensk idrott misslyckas - nämligen med att få till ett socialt lag som inte nödvändigtvis spelar för att klättra i seriesystemet, utan som i första hand finns för breddverksamhet! Alfta Handboll är både stolta och glada att få till detta och ser fram emot säsongen. 

Viktig information om lördagens Div 3-match
2020-03-12 23:12
På grund av nya förhållningsregler från Svenska Handbollsförbundet med anledning av Corona kommer matchen mellan Alfta GIF HF B och Vassunda IF att spelas inför tomma läktare.

- Avkast på lördag 14/3  kl. 13.30 -
Referat: Ludvika HF - Alfta GIF HF B
238 såg Ludvika vinna
2020-03-03 00:25
Ett UNGT division 3-lag reste till Ludvika och spelade en riktigt bra match inför hela 238 åskådare och en "sambaorkester" som skapade fantastisk inramning runt matchen. Frida Granberg (född 2000) var äldsta utespelare i vårt lag som gjorde en förtjänstfull insats
Referat: Alfta GIF HF B - Falu HK
Bra avslut av division 3-laget
2020-03-01 10:59
Ryggarna på några av våra duktiga spelare
Underläge med 9 i halvtid blev endast 5 mål till slut när div 3-laget dippade en kvart men gjorde totalt sett en bra insats mot Falu HK. I och med segern tog Falu-laget över serieledningen i trean
Nu är det äntligen hemmamatch "på riktigt" igen i Alfta Sporthall!
2020-02-13 18:12
Bild från seriens första hemmamatch mot Hallsta, slutade 22-20.
På söndag tar Alftas div.3-lag mot gästerna HF Rimbo. 
Vi hoppas att det kommer mycket publik även till denna match. 

Alftas div.3 ligger just nu på 5:e plats i en något lagfattig serie med endast nio lag. Alfta har spelat 10 matcher och har samlat ihop 11 poäng och det återstår därmed sex matcher för säsongen.
De flesta av dessa matcher har varit jämna och laget har en målskillnad på +12 mål.

Passa på att ta en fika samtidigt som du får se på handboll. Dessutom spelar Alftas F16-tjejer efter div.3 kl. 15:30. Stanna gärna kvar och heja fram dem mot gästande Borlänge.


DERBYDRAG i damtrean
2019-12-06 09:49
Hur många derbyspelare kan vi hitta på bilden?
Ifjol nåddes vi av det tråkiga beskedet att den enda klubben som aldrig stått utan damlag (åtminstone de senaste 40 åren) Arbrå HK tvingades lägga ner sitt damlag och vi blev då utan grannar och utan derbymatcher i damtvåan. Till i år har våra blåvita grannar återuppstått och med flertalet spelare med rutin från division 1, allsvenskan och elitserien är det ingen superskräll att Blåvitt leder damtrean. 

02-match?
Nu kommer sannolikt några rutinerade spelare i Blåvitt att behöva vila lite från handbollen - av den bästa av anledningar... Så med de laguppställningar man kan förvänta sig så blir det återförening på många av spelarna som deltagit i distriktslagen för flickor 01 och 02 vid matchtillfället på lördag. Arbrå HK har i dagsläget en mer rutinerad trupp med äldre spelare.. Några även med stolta Alfta GIF som moderförening. 

Jämnare?
Senast lagen möttes vann Blåvitt med 12 mål. Matchen i Celsius har potential att bli jämnare och vi håller alla tummar och tår för möjligheten att få se en härlig kamp mellan två ganska kompetenta lag för att vara i division 3. En rolig eftermiddag för den som gillar handboll blir det absolut i Edsbyn på lördag.. 

Klockan 15:00 kastar vi av - missa INTE det!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 07/06 09:54 
Alfta GIF Handboll, 03/06 09:52 
Alfta GIF Handboll, 23/05 21:36 
Alfta GIF Handboll, 20/05 13:47 
 
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!
GRÄSROTEN
Stöd gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: