SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF Handboll Föreningsshop

En sammanfattning av Division 3 säsongen 23/24
2024-04-05 10:25

I division 3 mitt norra deltog 7 lag och därför spelades trippelmöten. Att möta samma lag tre gånger kan ha sina för- och nackdelar men utan trippelmöten hade serien känts kort. 


Alftas gäng startade och slutade säsongen med vinst men däremellan har det svajat friskt. 

 

På 18 matcher har det blivit 7 vinster och en oavgjord. Tre vinster kändes extra viktiga - mot Edsbyn. 😎

Fina derbysegrar inför fullsatta läktare. Härlig stämning och roliga matcher att få spela. 


Ludvika vinner serien solklart med 16 vinster och spelar i division två nästa säsongen men vår oavgjorda match är mot just Ludvika hemma. 💪🏼

 

Vi noterar att vår fina lagkapten Kristina Thureson gjorde sin fyrtionde säsong som spelare. Imponerande och inspirerande. Hon har dessutom, den gångna säsongen, varit ledare i två lag i två föreningar. En eldsjäl och hela lagets mentor. Det skulle funnits fler som henne. 

 

Laget har varierat och vi tappade tidigt på säsongen bärande spelare som spridit glädje och handbollsgodis. Trots hög medelålder, skavanker/skador och tunn grundtrupp har vi aldrig lämnat WO och bara flyttat en match pga sjukdomar. 


Vi har bara träning en gång i veckan och därför dröjer timing och samspel till slutet av säsongen. Men vi är där för varandra oavsett om det är match eller träning. Vi har roligt tillsammans, skrattar mycket och tycker om att få känna på klister en gång i veckan. Vi hoppas vår fina publik uppskattar den glädje som vi försöker spela med och att vi vill visa på att alla är välkomna i ett lag som vårat. 

 

Antalet spelare som varit inskrivna i protokollet; 30st. Född från 2006 till 1977. 
Antalet coacher; 11 olika, från busschauffören Klas, till 12åriga Liv och Linas mamma men framförallt Julia Mortimer har coachat. 
Lagets stammis; Lena Lucchesi-Sverin som bara missade en match. Tätt följd av Jessica Sandström, Othilia Bäcklin och Evelina Adolfsson
Lagets buse; Sanna Hoof. 5st utvisningar på fyra matcher. 
Totalt har laget dragit på sig 46st utvisningar och ett rött kort. 
Lagets sprinter: tveklöst Othilia som sprungit mer än de flesta. 
Antal hjärnskakningar: 2st. Dalarna är en farlig plats att spela på. 😬

 

Ett extra tack till våra ständiga funktionärer i form av speaker/musik: Tommy & Barbro Altberg och våra matchvärdar: Mia Olsson & Mona Roos.

Det största tacket går till vår härliga publik som stöttat oss hela säsongen! ❤️

 

Vi välkomnar, gamla som nya att ansluta till vårat gäng!

Sur förlust, trots kämpande tjejer i grönt!
2024-01-22 05:43

 

På söndagen åkte vi i div 3 till Rättvik för att försöka följa upp säsongspremiärens lyckade match. Men så blev det tyvärr inte. Rättvik får istället säsongens första seger mot ett tappert krigande grönt gäng. En jämn match som vi nog borde vunnit…

 

Vi försvarar bra, är tuffa och hårda men framåt får vi kämpa. Rättviks målvakt Sofia Andersson (som även står i Alftas F19) är otroligt duktig idag. Hon gör det svårt för oss att näta även fast vi spelar fram till fina lägen. 


Vi springer och krigar men når inte hela vägen fram. I 54:e minuten står det 17-13 men vi kämpar upp oss till 17-16 sen tar det stopp, för båda lagen och sista tre minutrarna blir mållös. 

Trots sur förlust med uddamålet och misstänkt hjärnskakning på Othilia är det positiva toner i laget. Vi står upp för varandra och ger aldrig upp även när det är motigt och vi inte får domsluten med oss.

 

Rättvik 17-16 Alfta (9-8 i halvtid).

Våra 16mål fördelas på 8st målskyttar och det är inte så pjåkigt. 

 

Nästa match får vi chans till revansch. Kom till hallen och heja på oss då. Lördag 10/2 klockan 17.

Matchdax efter ett långt juluppehåll…
2024-01-11 22:00

Torsdag 11/1 var det dags för säsongens andra möte mot Ala IF. 


Från förra mötet mot Ala var det bara sex stycken ur den laguppställningen som var med denna torsdag. Förra matchen resulterade i förlust och så även denna gång. En trist trend när vi före oktober hade 4 raka segrar mot Ala. 

 

Vi har tyvärr trassel med sjukdomar och skador men kan lyckligtvis fylla ut truppen med spelare från F19 och div 2. Denna match hade vi stärkt upp laget med Johanna Olsson och en comebackande Emme Granberg.  

Vi har dessvärre svårt att få till flyt i anfallsspelet och det blir mycket ansvar på enskilda individer och soloprestationer som leder fram till mål. Vi gör oss bättre när vi spelar som ett lag och får till det kollektiva spelet. Ala vinner rättvist och deras målvakter gör en riktigt bra match.

 

Vårat försvar är dock starkt och Evelina i målet räddar oss från att slutresultatet inte visar på större siffror. Att bara släppa in 19 mål är godkänt men gör man färre mål framåt blir det svårt att vinna matcher. 8 gjorda mål per halvlek är inget facit vi skryter med. Vi kan bättre än vi visade denna torsdag men vi är otränade och med en träningstid i veckan tar lagbygget tid. 

En extra eloge till domare Ringo som är ensam med pipan och håller matchen på bra nivå.

 

Förlust 16-19 (8-10)


Mål:
Alfta: Moa Alexsson 5, Marlene Ljung 4, Lina Lindgren 3, Emme Granberg 2, Anna Olsson Hallgren och Caroline Strandell.

Ala: Julia Nordin 6, Josefin Larsson 5, Angeliqua Lafon 3, Thyra Rosén 3, Johanna Andersson, Elin Lindblom.

Vi drar längsta stråt i säsongens andra derby!
2023-11-29 21:00
Jublande glada tjejer efter ännu en derbyseger!

Under onsdagskvällen var det returmöte mot Edsbyn och nästan lika fullt på läktaren som i förra derbyt – det var så fint att se massor av människor som letat sig till Celsiushallen i snörusket. Och extra härligt att efter två tunga förluster mot Forsbacka så infann sig lagspelet igen för Alfta och det gav effekt! 

Referat: Alfta GIF Handboll B - Edsbyns IF HF
Vinst mot Edsbyn i Derby med stort D
2023-11-13 12:38

I fredags var det Derby, derby med stort D och ett Ovanåkersderby. Alfta mot Edsbyn i division 3. Edsbyns lag består av spelare födda 2001-2006 medan Alfta har ett åldersspann från 1977-2006 och samtliga fyra årtionden representerade i första uppställningen. (Onödig/ointressant information eller spännande kuriosa – välj själva) 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 17/07 16:14 
Alfta GIF Handboll, 13/07 19:30 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: