SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF HF B
32 - 28
Forsbacka IK/SKTirfing
Alfta GIF HF B32 - 28Forsbacka IK/SKTirfing

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 februari, 14:00
Plats:Celsiushallen, Edsbyn
Serie:Dam 3 Östsv.Östra   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Matchen är en flyttad match som skulle ha spelats den 18/11.
Ny seger för Alftas div. 3 lag, denna gång mot Forsbacka/Tirfing!
2019-02-25 08:59
Foto: Malin Eriksson
Alfta – Forsbacka/ Tirfing  32-28 ( 16-15)

Matchen rivstartade med två Alftamål inom 48 sekunder. Gästerna kvitterade efter knappa fyra minuter och gick även till en 4-2 ledning innan vårt Alfta kom igång igen. Efter nio minuters spel var det likaläge med ställningen 5-5. Efter en Alftautvisning tar Forsbacka/Tirfing ledningen igen och Alfta får ytterligare en utvisning och får spela med endast fyra utespelare, tufft läge. 

Gästerna utökade sin ledning till 7-5. I spel 6 mot 5 vände Alfta tillbaka igen och kunde kvittera till 7-7.  Matchen svängde fram och tillbaka, stundtals strålande spel, stundtals lite slarv från båda lagen, målen avlöste varandra halvleken ut där ställning resultattavlan visade en hemmaledning med 16-15.

 

Forsbacka/ Tirfing inledde andra halvlek med att kvittera, men det blev två nya Alftamål och ledning igen med 18-16. Åter igen kom Forsbacka/ Tirfing tillbaka kvitterade till 18-18. Därefter gjorde hemmalaget ett litet ryck och fick en ny ledning med 25-21 när det var 16 minuter kvar av matchen. Forsbacka/Tirfing försökte ta in på målgörandet men Alfta kunde därefter hålla en trygg fyramålsledning till matchens slut. Slutresultatet blev 32-28 och därmed en ny härlig seger för Alftas div.3-lag

 

Sammanfattningsvis:
Alfta fick en skön revansch från bortamötet där det blev oavgjort.
Ove Hedlund, tränare säger:
- Alla i laget ville verkligen vinna den här matchen. Vi har några detaljer att jobba med för att kunna stänga matchen tidigare, periodvis spelar vi strålande handboll, där vi får till våra kombinationer och får enkla mål, och i vissa perioder spelar vi lite för mycket på chans, väl genomförd match framförallt i andra halvlek. Bra jobbat av alla!

 

Matchen spelades i Celsiushallen då Alfta Sporthall var fullbokad av bordtennisen som hade en helgturnering, SP Fönster Poolen 2019.


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: