Samling:13:30
En riktig kämpainsats i bortamötet mot Rosers
2019-02-11 17:34

Rosers- Alfta 26-33 (16-18)

Med en reducerad trupp (skador , sjukdomar mm) så åkte vi till Rosersberg med en avbytare och en målvakt, samt att vi väntade på förstärkning från Div 2 laget (Frida Wikblad och Rebecka Östling) som spelade i Norrtälje samma dag.

Då vi vet att Rosers har ett riktigt bra lag som ligger i toppen av tabellen var inte förväntningarna allt för stora från vår sida med tanke på våra förutsättningar för dagen.

Men något händer, vi inleder matchen bra med 2-0 efter knappt två minuter.

Rosers kvitterar snabbt till 2-2 och lagen följs åt i ca 8 minuter, sedan gör Rosers ett litet ryck till 7-4, men vi reducerar till 7-5. Rosers ökar på till 8-5 och vi reducerar igen till 8-6. Båda lagen gör mål varannan gång, ställningen är 13-12 till Rosers och så håller det på i cirka 24 minuter. Äntligen kan vi kvittera till 13-13 och ta ledningen med 14-13, matchen svänger verkligen. Historien upprepar sig till som innan att lagen byter mål med varandra.

Rosers lyckas kvittera till 16-16. Men med en minut kvar av första halvlek så lyckas vi göra två snabba mål och vi kan rättvist gå till halvtidsledning med 18-16.
Vi gör en riktigt bra första halvlek och vi känner redan här att tjejerna gjort en riktigt bra kämpainsats. Vi ställer oss frågan, Hur långt ska det här räcka?

Andra halvlek drar igång och vi inleder med ett mål till 16-19, Rosers reducerar 17-19. Vi i Alfta taggar om igen och gör tre raka mål. Då är ställningen 17-22. Vi leder alltså med fem bollar, en ledning som vi aldrig släpper ifrån oss. Efter 60 minuters spel och matchen är avslutad sår det på resultattavlan 26-33.
Vi lyckas alltså med en rejäl kämpainsats hålla tiden ut och vinna med sju bollar, vilken insats av hela laget!!