SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF HF B
38 - 15
Hallsta HF
Alfta GIF HF B38 - 15Hallsta HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 februari, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 3 Östsv.Östra   Tabell >>
Samling:11:30
Det blev storseger i helgens match mot gästade Hallsta
2019-02-16 18:11

Alfta – Hallsta 38-15 ( 21-7)


Vi var förberedda på en kamp mot gästerna då vi i tidigare bortamöte spelade väldigt jämnt där vi vann med endast ett mål. Vår målsättning var att ha ett högt tempo och ett taggat försvar redan från start och det lyckades vi med.

Inledningen av matchen blev som vi hade tänk, vi hade en ledning med 6-2 redan efter knappa fem minuters spel. Hallsta kom tillbaka något och kunde reducera några gånger till ställningen 8-5, sedan satte vi i Alfta mer fart på spelet och kontringarna löste av varandra. I och med detta lyckades vi gå ifrån rejält då Hallsta inte riktigt orkade springa hem i sitt försvarsspelet. Våra kontringsspelare fick riktigt fina bollar att jobba med, både från målvakten och niometerspelarna. Vi gick till halvtidsledning med 21-7!, vilken skillnad mot tidigare match i bortamötet.


I andra halvlek inledde vi med att öka på ledningen till 23-7 och det efter två minuters spel. Utmaningen i det här läget var att hålla spelarnas fokus igång och efter åtta minuters spel in i andra halvlek har vi en 15 måls ledning 25-10. Hallsta fick svårt att få till det framåt och spelet tappade lite tempo. Trots detta behöll vi ett bra kontringsspel, våra kantspelare formligen sprang ifrån Hallstas försvar. Matchen avslutades med åtta raka
Alftamål och slutresultatet blev 38-15.

 

Sammanfattningsvis:

En riktig överkörning. Vi spelade strålande periodvis, lite slarv ibland, men fullt förståeligt då tempot tidvis sjönk ordentligt. Många bra kontringsutkast från målvakterna Vilma och Cissi. Alla hade riktigt bra inställning matchen igenom. Frida G och Frida W hade ställt in siktet bra med 11 respektive 12 mål. Våra ”extraspelare” Imo och Sandra gör som vanligt ett riktigt bra jobb. Bra jobbat hela laget!

 

Målgörare Alfta: Frida Wikblad 12, Frida Granberg 11, Emma Lindgren 4, Emmy Johansson 3, Imo Olsson 3, Ida Bergman 3, Linnea Mogren 1, Ida Eklund 1


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: