SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF HF B
26 - 30
HK Uppsala
Alfta GIF HF B26 - 30HK Uppsala

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 3 Östsv.Östra   Tabell >>
Samling:11:30
Vi pressade topplaget Uppsala!
2019-03-11 09:11
Foto: Malin Eriksson

Alfta - HK Uppsala 26-30 ( 13-14)

Vi pressade topplaget Uppsala  i nära 60 minuter, men det räckte inte hela vägen. Helgens match mot tabelltvåan Uppsala blev en riktigt bra och välspelad match, trots att det skiljer 12 poäng i serien mellan lagen  blev matchen riktigt spännande.

Vi fick en pangstart, 3-0 efter dryga fyra minuters spel. Uppsala jobbade sig in i matchen och kunde kvittera efter 13 minuters spel ( 6-6). Från den matchminuten bytte lagen mål med varandra, och vid halvtid så stod det 13-14, en knapp ledning för Uppsala.

Andra halvlek inleddes med att vi kunde kvittera, därefter upprepades spelet från första halvlek med att lagen bytte mål med varandra. Så höll det på i tio minuter där ställningen då var 17-18, sedan kom ett ryck från gästerna, dom gjorde fyra raka mål och tog ledningen med 18-23, tungt läge för oss, men vi gav inte upp. Uppsala fick en utvisning som vi utnyttjade till max, vi vann den med 3-0, ställningen var då 21-23 och vi fick ny kontakt. Efter femton minuter in i andra halvlek gjorde Uppsala ett nytt ryck,tre raka mål och de tog ledningen med 21-26. 
När det var tio minuter kvar av matchen så försökte vi att göra ett nytt ryck, vi gjorde två nya mål 23-26 och vi hade nytt häng i matchen igen. Uppsala fick en straff som missades, då fanns det läge för ytterligare reducering, men rutinen i Uppsala tog ut sin rätt,  och dom kunde hålla ledningen matchen ut.

Sammanfattningsvis: En välspelad och jämn match, Vilma riktigt bra i målet (stod första halvlek) bra kämpainsats från alla och en riktigt bra inställning matchen igenom, nu ger vi järnet i våra två sista matcher.


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: