SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF HF B
31 - 19
HF Rimbo
Alfta GIF HF B31 - 19HF Rimbo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 mars, 16:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 3 Östsv.Östra   Tabell >>
Samling:14:30
Övertygande seger mot gästande Rimbo
2019-03-18 12:59
Foto: Malin Eriksson

Alfta – HF Rimbo 31-19 ( 12-10)

Alftas utvecklingslag tog en övertygande seger mot gästande Rimbo, matchen avgjordes med en riktigt bra andra halvlek. Inför matchen hade vi som mål att vinna igen som vi gjorde i höstens möte i Rimbo.

Vi inleder matchen bra och tar en 3-0 ledning efter tre minuters spel. Rimbo kan reducera till 3-2 trots numerärt underläge. Vi skärper till oss och kan öka på ledningen till 5-2 men sedan tappar vi fart och gör inte vårt jobb i försvaret. Rimbo kan kvittera till 8-8 efter knappa 22 minuters spel. Ett nytt miniryck från Alfta och ledning med 10-8, en tvåmålsledning som hålls till halvtidsvilan där ställningen är 12-10.

Efter halvtidsvilan har vi en tydlig strategi hur vi ska spela, så vi tar kommandot direkt. Med tre raka mål så leder vi med 15-10, vi kontrollera matchen mer och mer. Rimbo gör en sista ansträngning för att komma ikapp, men närmare än 18-15 kommer dom inte. Med 20 minuter kvar av matchen orkar inte Rimbo med i tempot. Vi ökar på målgörandet i jämn takt, och  kan kontra in flertalet mål. Matchens sista fem minuter vinner vi med 6-1, där slutresultatet skrivs till 31-19.

Sammanfattningsvis: 
Det blir en trög första halvlek, trots att vi inledde riktigt bra. Tyvärr tappade vi fokus och tempo och ger Rimbo chansen att hänga kvar i matchen. I andra halvlek hittar vi tillbaka till vårat spel, med betydligt högre tempo och bättre skärpa. Vi vinner halvleken med 19-9, det säger en hel del. Mycket bra kontringsspel i andra halvlek där vi ett flertal gånger var två spelare helt fria. 
Plusbetyg till hela laget i andra halvlek.<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: