Samling:14:30
Övertygande seger mot gästande Rimbo
2019-03-18 12:59

Alfta – HF Rimbo 31-19 ( 12-10)

Alftas utvecklingslag tog en övertygande seger mot gästande Rimbo, matchen avgjordes med en riktigt bra andra halvlek. Inför matchen hade vi som mål att vinna igen som vi gjorde i höstens möte i Rimbo.

Vi inleder matchen bra och tar en 3-0 ledning efter tre minuters spel. Rimbo kan reducera till 3-2 trots numerärt underläge. Vi skärper till oss och kan öka på ledningen till 5-2 men sedan tappar vi fart och gör inte vårt jobb i försvaret. Rimbo kan kvittera till 8-8 efter knappa 22 minuters spel. Ett nytt miniryck från Alfta och ledning med 10-8, en tvåmålsledning som hålls till halvtidsvilan där ställningen är 12-10.

Efter halvtidsvilan har vi en tydlig strategi hur vi ska spela, så vi tar kommandot direkt. Med tre raka mål så leder vi med 15-10, vi kontrollera matchen mer och mer. Rimbo gör en sista ansträngning för att komma ikapp, men närmare än 18-15 kommer dom inte. Med 20 minuter kvar av matchen orkar inte Rimbo med i tempot. Vi ökar på målgörandet i jämn takt, och  kan kontra in flertalet mål. Matchens sista fem minuter vinner vi med 6-1, där slutresultatet skrivs till 31-19.

Sammanfattningsvis:
Det blir en trög första halvlek, trots att vi inledde riktigt bra. Tyvärr tappade vi fokus och tempo och ger Rimbo chansen att hänga kvar i matchen. I andra halvlek hittar vi tillbaka till vårat spel, med betydligt högre tempo och bättre skärpa. Vi vinner halvleken med 19-9, det säger en hel del. Mycket bra kontringsspel i andra halvlek där vi ett flertal gånger var två spelare helt fria.
Plusbetyg till hela laget i andra halvlek.