Avesta Brovallen HF32 - 25Alfta GIF HF B

Samling:12:30
Välspelad och jämn match i bortamöte mot Avesta!
2019-03-25 14:13
Avesta – Alfta 32-25 (16-15)

Trots resultatet var matchen mycket jämnare än vad siffrorna visar. Vi hade inte siktet rätt inställt under andra halvlek och det gjorde att Avesta kunde gå ifrån i målgörandet.

Vi inleder matchen strålande då vi tar en 8-3 ledning redan efter 7 minuters spel.
Avesta vänder tillbaka matchen genom rutinerade Hanna Fredriksson, hon hade verkligen siktet inställt på 100% i matchen. Avesta kvitterar till 9-9  efter dryga 17 minuter. Lagen följs åt i målgörandet till 28 minuter in i matchen då ställningen är 14-14. Avesta gör två raka mål 16-14 innan vi lyckas reducera till 16-15 som också blir halvtidsresultatet.
Andra halvlek inleds med att lagen följer varandra i fem minuter. Matchen är mycket jämn då, ställningen är 19-18. Det är sedan som avsluten börjar svika oss, antingen stolpe/ribba eller räddning på våra avslut, medan Avesta sätter sina chanser. Avesta tar en ledning med 24-19 det efter 19 minuter in i halvleken. Vi får verkligen fina chanser men den riktiga skärpan saknas, vilket är fullt förståeligt då vi har ett nästan nytt lag igen! Vi har tre spelare med oss som inte har spelat på några säsonger, samt några som är småkrassliga som hjälper till så gott dom kan. Avesta fortsätter med att sätta sina chanser och vi kommer inte närmare än 25-22. Då återstår det 10 minuter av matchen och vi tappar ytterligare några mål innan matchen är slut och resultatet blir 32-25.

Sammanfattningsvis: Med våra förutsättningar inför matchen så gör vi en riktigt bra insats. Orken räckte inte i 60 minuter. Vi tappade skärpan i andra halvlek vilket inte är konstigt då vi lånade in tre spelare för att få fullt lag. Stort tack till Moa, Alice och Ester, mycket bra jobbat och välkommen åter.

Vi kämpade till oss en 6:e placering i tabellen vilket är mycket bra.