SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Alfta GIF HF B
22 - 20
Hallsta HF
Alfta GIF HF B22 - 20Hallsta HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 september, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 3 Östsv Östra   Tabell >>
Samling:12:00
Det blev en jämn drabbning i seriepremiären mot Hallsta HF
2019-09-28 18:36
Foto: Malin Eriksson
Utmaningen att möta Hallsta började långt innan matchstart. Flera av våra spelare skulle till Norrland och spela med div.1 i Boden och Umeå. Med andra ord, för nästan två veckor sedan såg det tufft ut att ens få i hop ett lag inför denna lördag, men att lämna WO kändes absolut inte rätt. Att ge bort 2 poäng och 10 mål var inte något lockande alternativ för varken spelare eller ledare. Vi lyckades få tag på några inhoppare, Ida Bergman och Imo Olsson. När vi dessutom fick igenom en generell dispens för seniorspel i div.3 på våra 03:or så fick vi in två till, Lina Lindgren och Sandra Nordlund. I och med detta fick vi ihop ett lag på 10 spelare. 2 målvakter och 8 utespelare. Vår coach Hanna Fransson fick agera både coach och utespelare.
Nu blev det match och den blev lite som vi förväntat oss, jämn.
Det blev en väldigt målfattig första halvlek, 7-4 i halvtidsvilan.
Vi hade fem olika målgörare i Alfta under första halvan. Lina Lindgren 03:a lyckades efter 28 minuter att göra sitt första mål i seniorspel. Cecilia Hård hade ett grymt flow i målet och räddade många bollar.

I andra halvlek fick Sandra Nordlund, även hon 03:a, inleda i mål under ca. 10 minuter och det blev hennes första spelminuter i en seniormatch. Hon gjorde några snygga räddningar, men fick en lite tuff start med en straff mot sig. Hon gjorde det dock riktigt bra. Kul att hon kom in och fick känna på spel i div.3.

Spelet i andra halvlek svajade något. Hallsta kom ikapp några gånger. Evelina Martinsson och Nadja Johansson i Hallsta kom igång ordentligt i 2:a halvlek, men efter spel i 47 minuter kom Hallsta aldrig ikapp oss. Efter 60 spelade minuter tjöt slutsignalen och resultatet på tavlan var då 22-20. 
En mycket välförtjänt seger. Alla kämpade på sin högsta nivå. Humöret hölls uppe matchen igenom. 
En riktig kämpa insats av alla.

Målgörare i matchen
Alfta:
Frida Granberg, 7
Vilma Ollas, 4
Imo Olsson, 4
Lina Lindgren, 3
Ida Eklund, 2
Ida Bergman, 1
Emma Lindgren, 1

Hallsta:
Evelina Martinsson, 11
Nadja Johansson, 6
Therese Olsson, 2
Emelie Söderstrand, 1

Utvisningsminuter:
Alfta: 4 min
Hallsta: 8 min

Publik: 
55 personer

<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: