SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll
26 - 22
Sollentuna HK
Alfta GIF Handboll26 - 22Sollentuna HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 oktober, 16:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Östsv. Norra   Tabell >>
Samling:15:00
Superviktig och skön seger för damerna
2020-10-24 18:22
Det var en lagseger och en kamp i 60 minuter
Damlaget tog en meriterande och skön seger hemma mot Sollentuna HK när man vann en tuff kamp med 26-22 efter 11-11 i halvtid
Har ett lag bestämt sig för att spela som bäst tillsammans och inte bara spela samtidigt så blir man svårslagna. I andra halvlek av dagens match så befann sig damlaget i den zonen och var därför klart bäst efter halvtid. 

Briljant början
Det började lysande - med bra försvarsspel och fina kombinationer. Vi hann missa en straff innan Rebecka Östling öppnade målskyttet och Frida Andersson gjorde sitt första seriemål i Alfta-kläder. Vi var jättebra bakåt och det tog 7 minuter innan gästerna gjorde mål - då till 3-1. 

De 10 minuterna
Vi ledde som mest med 4 mål vid 4 tillfällen innan gästerna hade en bra avslutning på halvleken och vi själva gick mållösa i 8,5 minuter. 10-6 blev 10-11 innan Frida Wikblad satte 11-11 i halvlekens sista sekund. I halvtid pratade hemmalaget om vikten av att spela som ett lag. 

Svängig andra halva
Andra halvan startade med ett spektakulärt mål av Sollentuna. Sen tog hemmalaget över showen ett tag och låg i ledningen fram till gästerna kom ikapp vid 14-14 efter 8 minuter. Då kom hemmarycket som på 7 minuter gav 6-1 och ledning 20-15. 

Matchen framstod som klar men Alfta tappade delar av aggressiviteten i försvarsspelet och det var gästerna snabba att utnyttja. 0-4 på 4 minuter och matchen var ganska jämn. Rebecka Östling blev en betydande del av slutforceringen då hon drog in två raka mål och när IMO direkt efter timeouten gjorde 23-19 så kändes vi ganska säkra på seger. 

Marre, Hanna och Ebba
Sollentuna fick en ny chans när hemmalaget fick en utvisning. Under utvisningen gjorde lagkapten Ljung ett viktigt mål och när utvisningen var klar fick Hanna Sundberg chansen att definitivt stänga matchen. Mål-Ebba tog dom där viktiga skotten i slutet av matchen och sen fick vi segerjubla efter några tunga veckor med uddamålsförluster... 

Hemmamatch igen om en vecka
Nästa vecka kommer seriefavoriterna på besök - det blir spännande. Den matchen är flyttad pga Junior-SM (USM F-18). Nu går vi hem och tränar en vecka!!!

FAKTA: 
ALFTA GIF HF - SOLLENTUNA HK       26 - 22   (11-11)
Mål Alfta:  Marlene Ljung 6 (1), Ida-Marie Olsson 6, Rebecka Östling 4, Hanna Sundberg 3, Frida Wikblad 3,  Emilia Engh 2, Frida Andersson, Linnea Mogren 
Utv A: 2 x 2 min   S: 0...
Straffkast A:  2 (1)   S: 1 (1) 
Domare:  Grönlund / Magnusson
Publik - de 50 tillåtna
Målvakt: Ebba Edling 50 %

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: