SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Damlaget
Alfta GIF Handboll Föreningsshop

Senaste från @alftagifhandboll på Instagram

Strands IF kommer till träningsmatchhelgen
2021-06-08 22:24
Strands IF, Hudiksvall kommer till vår träningsmatchhelg (gammal bild)

(3-) 4-5 September kommer vi i Alfta handboll att arrangera en träningsmatchhelg för damseniorer. Det KAN bli spel i både Alfta Sporthall och Celsiushallen. Idag fastställde Strands IF att de kommer till oss och spelar. Därmed är vi 6 lag som kommer vid olika tillfällen under helgen

 

Strands IF, Hudiksvall är landskapets ledande handbollsklubb just nu och har så varit i 7-8 år. Många av våra spelare har tidigare spelat med Strand i olika sammanhang - såsom Ida-Marie Olsson, Anna Nygårds, Hanna Sundberg, Jennifer Jonsson, Frida Andersson och Ebba Hildingsson Edling. Dessutom har Magnus Dehlin tränat laget/klubben. Till "Hemma-matchhelgen" kommer Strand med ett kombinerat lag av division 1 och division 3-spelare.

 

Laget kommer att spela den nyinstiftade "Svenska Cupen" mot Kärra HF, Västerås Irsta HF och Skånela IF de tre veckorna före den helgen då vi har Träningsmatch-helg, och dessutom har klubben en egen turnering helgen efter vår helg så Strand kommer EN dag till Ovanåker och spelar matcher: 

 

Val av antal matcher

Varje lag väljer själv hur många matcher man vill spela under träningsmatch-helgen. HK Uppsala kommer bara att närvara lördag och Strands IF kommer söndag. Dessa lag kommer att spela 2 matcher vardera

Stort intresse för "Träningsmatchhelgen"
2021-06-02 06:03
Från förra årets träningsmatchhelg

Ifjol startade föreningen upp med en "Träningsmatch-helg" där gästande föreningar samlades och spelade matcher inte som en cup utan i syfte att få de antal matcher som man vill ha. Varje lag får välja antalet matcher man spelar. I år spelar vi 3-4-5 September i både Alfta Sporthall och i Celsiushallen. 

Anna Nygårds väljer Alfta GIF HF
2021-06-01 11:00
Anna Nygårds i Skånelas tröja (Foto: Bosse Andersson)

VÄLKOMMEN till Alfta Handboll Anna Nygårds!!!


Under lördagen berättade Skånela IF på sin hemsida att Anna Nygårds väljer att flytta hem till Hälsingland. NU kan vi avslöja att det blir Alfta som blir ny klubbadress för den rutinerade playmakern.

Välkommen Wilma Andersson
2021-05-27 22:29
WELCOME Wilma!

183 centimeter skytt ansluter till Alfta GIF handboll. Wilma Andersson född 2003 med Arbrå HK som moderklubb lämnar Blåvitt och kommer till den grönvita föreningen. Wilma går på NIU Handboll (Handbollsgymnasiet) i Bollnäs där hon bland annat är klasskamrat med Frida Andersson och Ebba Hildingsson Edling. 

Första anmälningen till motionscupen
2021-05-26 10:59
Snart har vi beachfest igen

Efter 10-talet lag som har och har haft förfrågningar om Beachhandbollscupen helgen före midsommar (Lördagen den 19 juni) så har första laget anmält sig till turneringen. 

 

"Promenadseger" är det självsäkra lagnamnet på det först anmälda laget till Motionsturneringen. Laget verkar ha förgreningar till Edsbyn, Bollnäs, Röste, Hällbo och Segersta... 

 

Skicka in din anmälan av lag till turneringen du också - se alla detaljer i nyheten om Beachhandbollsturneringar längre ner här på sidan. Anmälan görs via mail till magnus.dehlin@telia.com och ska innehålla Lagets namn, kontaktperson med namn, mail samt telefonnummer och en lista över deltagande "spelare"

F19-serien indelad och klar!
2021-05-23 12:00
Härlig serie med många utmaningar för F19-laget

Juniorserien (dvs F19) i nya Region mitt är fastställd och den kommer att spelas i två serier (typ norra och södra) där de två bästa lagen går till ett "Final 4" om medaljerna.

 

I vårt F-19-lags serie hamnade följande lag: 

Alfta GIF Handboll F19                            
Arbrå HK F19                                      
Borlänge HK F19                                   
Lindeskolans IF F19                               
Ludvika HF F19                                    
Nås IF                                            
VästeråsIrsta HF F19   
Eskilstuna Guif IF F19                            
Gökstens BK F19          

 

I den andra serien "Södra serien" hamnade: 

Finspångs HK F19, HK eRPing F19 Röd, HK eRPing F19 Vit, Norrköping KIK F19, Ramunder HK F19, RP IF Linköping F19, VästeråsIrsta HF F19 2, Örebro SK Handboll Dam F19     
           

Final 4 spelas i Lindesberg i slutet av Mars där de två bästa lagen i Norra och Södra serien möts          

Damernas serie klar!
2021-05-18 12:45
Handboll i hallen snart igen?

Serieindelningen till säsongens seniorserier är äntligen klara.

Våra damer får exakt samma motståndare som inför årets avbrutna säsong, med skillnaden att Lidingö SK har fått en ledig plats i division 1 och försvinner ur damernas serie. 

 

Lagen i "Dam 2 öst" är därmed:
Alfta GIF Handboll
------------------
BK Kungsan
------------------
HF SIF
HK Ceres Norrtälje
HK Uppsala
Ludvika HF
Rosersbergs IK
Sollentuna HK
------------------
Spånga HK
Åkersberga HK

 

Som ni ser i schemat här ovan så är det numera "bara" 10 lag i damtvåorna. Detta gör att seriespelet blir tuffare och varje match kommer att kräva mer och betyda mer. 

Vinnande lag flyttas upp i division 1 damer, andraplacerat lag kvalar till division 1 damer och de två sista lagen ramlar ner i division 3 damer. 

 

Visst längtar vi till matcher i hallarna!

 

Allt om alla serieindelningar hittar ni här: 

Klart med division 2-serierna - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 16/06 07:52 
Alfta GIF Handboll, 13/06 20:11 
 
Teamkläder
Sponsorer
Tack för stödet!
Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som gör föreningens verksamhet möjlig!
GRÄSROTEN
Stöd gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: