SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll Damer
23 - 23
Lidingö SK
Alfta GIF Handboll Damer 23 - 23Lidingö SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 oktober, 13:00
Plats:Celsiushallen, Edsbyn
Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Oavgjort i nykomlingskampen!
2021-10-17 14:15
Nära

Damlaget tog sin första poäng för året i en dramatisk match på hemmaplan mot Lidingö SK. 23-23 slutade matchen efter det att hemmalaget hade haft ledningen med 2 mål i halvtid. 

Det var jämnt och spännande när lagen möttes på försäsongen och Lidingö vann en fredagkväll i Alfta Sporthall. Denna gång utlovades en spännnande kamp och de som ville ha en spänning i matchen fick allt vad som önskades.

 

Jämn start 

Det började som en alldeles vanlig kamp mellan två nykomlingar. Hemmalaget fick första målmässiga övertaget och sprang ifrån till 5-3 och 7-5 innan gästerna vände till ledning 9-10. Halvleken avslutades med 3 raka hemmamål till halvtidsledning 12-10. Mål-Vilma hade en enormt bra första halvlek tillsammans med försvaret och höll en räddningsprocent av 50 %. 

 

Momentum och blödningar. 

Andra halvlek blev svängig. Hemmalaget började med halvlekens två första mål och ledde då med 4 bollar: Hemmalaget höll en klar leding under de 10 första minuterna av andra halvlek tills gästerna kom igång med sitt spel. 0-5 under en period gjorde att ställningen blev 19-18 inför de sista 10 minutrarna. 

 

Lyckat och mindre lyckat 

Ett par bra aktioner av IMO Olsson och Hanna Sundberg tog hemmalaget upp i ledningen till 23-20 men precis som hemmalaget satte de tre sista målen i första halvlek gjorde gästerna de tre sista målen i andra halvlek. Några bra aktioner som gick hem och några mindre lyckade aktioner gjorde att lagen svajade i prestation. Matchen slutade lika på 23 efter en häftig avslutning ändå. Med perspektiv på matchen - sannolikt ganska rättvist men vi ville ha mer såklart

 

Processen och resultatet

Träningsveckan före matchen fokuserade mycket på att lyckas i anfallsspelet och stänga till bättre i vissa zoner bakåt. En jämförelse med träningsmatchen mot Lidingö då vi släppte till 60 skott över matchen. På lördagen enbart 37 avslut. Vilma fick den hjälpen hon behövde och tog 38 % av alla skott. 

 

Vilma och Hanna

Mål-Vilma valdes till bästa spelare i hemmalaget. En betydande del i poängen hade såklart Hanna Sundberg som satte 10 mål och hade en bra dag i hemmalaget!

 

 

FAKTA:  

ALFTA GIF HF - LIDINGÖ SK        23 - 23  (12-10)

Mål Alfta:  Hanna Sundberg 10 (1), Emilia Engh 4, Ida-Marie Olsson 3, Lina Lindgren 2, Jennifer Jonsson 2, Anna Nygårds och Linnea Mogren

Utv Alfta:  1 x 2 min  LSK:  1 x 2 min

Straffkast A 1 (1)  - LSK 1 (1)

Domare:  Karlsson/Engholm

Publik: typ 100 åskådare

 

Intervju med Hanna på Hela Hälsingland

Alfta hade greppen men inte rätta skärpan: "Fick mycket med oss" – Helahälsingland (helahalsingland.se)


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: