Strands IF Hudiksvall29 - 22Alfta GIF Handboll Damer

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Heroisk insats av "förstärkt F19" i derbyt
2022-02-17 23:46
Det var en kamp som hette duga i derbyt

Med supertunga pjäser som IMO Ohlsson och Anna Nygårds på sjuklistan reste ett förstärkt F19 till Hudiksvall för derby och gjorde en HEROISK INSATS mot Strands IF. Förra derbyt hade siffrorna 20-34 (11-15) i Strandfavör - nu blev det 22-29 (12-15) i denna matchen

Som alltid startade matcher där Strand är inblandade i ett rasande tempo. Efter 10 minuter hade 11 mål gjorts och vi gäster var mitt i en vändning av matchen. Bra försvarsspel och kloka avslut framåt gav oss en vändning från 5-3 i hemmafavör till bortaledning 6-8 på 10 minuters magiskt spe.. Vi i grönt var så bra att det var något värt att minnas över tid.

I ledning fram till 27;e minuten

Precis som i matchen i Celsius så lyckades Strand göra ett ryck i slutet av första halvlek - då från 10-10 till 11-15. Nu från 11-11 till 15-12 i hemmalagets fördel. Efter 28:12 gjorde hemmalagets Julia Ekvall 13-12 och Svartvitt tog ledningen

Usel start i andra

Andra halvlek startade rakt inte så bra som i första halvlek. Strand gjorde halvlekens tre första mål. Alfta tog timeout - var med en stund tappade igen - ny timeout och förbättring... 15-12 blev 18-12, 19-15 och 25-15 efter en kvart och sedan var matchen avgjord

Förbättringen

Vi var bättre efter 25-15 och de sista tolv minuterna blev 4-7 i fördel för våra damer. Till slut lärde vi oss att avsluta smart även på den andra målvakten så nu ser vi framåt utifrån det läget att vi har gjort hål på bägge målvakterna... Det blev en värdig avslutning på en riktigt fin match av "F19 delux". En match där vårt unga lag överträffade förväntningarna från alla - inklusive motståndarna.

TÅLAMOD

i 52 minuter av 60 hade vi riktigt bra tålamod med oss själva, vårt spel och orken att spela klart varje situation. Det var en enorm förbättring. Utifrån den pressen det unga laget utsattes för i att spela ett tufft derby på bortaplan så var den här torsdagkvällen fina lärpengar för grönt lag.

Beröm

Många var bra! Linnea Mogren ledde styrkorna på ett fantastiskt fint sätt och spelade klokt matchen igenom. Emilia Engh var jättebra bakåt och även bra framåt. Listan kan göras lång på fina insatser - målvakts-Ebba radade upp frilägesräddningar som var ytterst sevärda. Vi konstaterar avslutningsvis att laginsatsen var helt på önskad nivå

FAKTA:

STRANDS IF HUDIKSVALL - ALFTA GIF HF     29–22     (15–12)

Mål Strand: Tilda Ekvall 9, Cornelia Eliasson 4, Olivia Mansnerus 4, Julia Ekvall 4, Julia Huusko Smeds 3, Nora Öberg 2, Nellie Demir 2, Ida Skoglund.

Mål Alfta: Linnéa Mogren 5, Hanna Sundberg 4 (1), Emme Granberg 4, Jennifer Jonsson 3, Malla Hussein 2, Emilia Engh 2, Rebecka Östling 2.

Utvisningar SIF:  1 x 2 min     AGIF:  1 x 2 min

Straffkast  S 3 (3) - A 1 (1)

Domare: Samir Osmanovic (Bättre än någonsin förut), Damon Behroozi .

Publik: 131.

Media skriver:

Alfta var med i 27 minuter – sedan drog Strand ifrån: "Det ger energi" (helahalsingland.se)

Klart nu: Alfta åker ur serien efter ny förlust (helahalsingland.se)