Alfta GIF Handboll Damer 22 - 23Borlänge HK Damer

Samling:11:30
Bästa matchen men 0 poäng
2022-02-12 16:02
Tuff batalj i seriens nedre regioner

Damlaget bestämde sig efter förra veckans ganska mediokra insats att förändra bilden av sig själva. Träningsveckan innehöll en annan attityd och en annan intensitet. Det speglade sig i matchen hemma mot Borlänge där säsongens bästa försvarsspel visades upp från hemmalaget

Det var en het match borta och det blev en het match hemma. Totalt över två matcher har Borlänge (som siktar på allsvenskan) 3 fler mål gjorda än vad vi i gröna tröjor har. Handboll ÄR en sport med små marignaler men tydligen är Borlänge lite lite skickligare än vad vi är då?

Komandot direkt

Vi tror att gästerna chockades lite av vår start i matchen. Det var ett fantastiskt försvarsspel första kvarten och den klart bästa kvarten hittills av oss i seriespelet. 4-1 efter 10 minuter blev 6-2 innan gästerna segade sig ikapp och upp till 6-4 efter en kvart

Holmgång

Resten av halvleken var ett ställningskrig och en holmgång. Borlänge tog sig i kapp och förbi till ledning 8-9 men på vilja och bra engagemang lyckades hemmalaget slå tillbaka och få ledningen över halvtidsvilan 11-10. Inte många gånger under säsong som vi lett vid vilan

Himmel och he...

Andra halvan började illa för hemmalaget - Borlänge utjämnade två gånger men sedan klippte hemmalaget till med sin bästa period i matchen 12-12 blev 17-12 efter bland annat 3 mål av Malla Hussein och på bara 3 och en halv minut gjorde Alfta 5-0 på motståndarna.. Borlänge funderade på att ta sin sista timeout redan efter 40 spelade minuter men ett par mål från rutinerade rävarna på 9 m gjorde att de ändrade sig

Motgräs och utvisning

Det gick emot några anfall och när Jennifer Jonsson fick en tveksam utvisning så passade gästerna på att ta sig tillbaka in i matchen. 12 minuter kvar var det helt jämt 18-18  och vi gick in i en spännande slutfas på matchen

Ledning till 55:e minuten

Anna Nygårds dammade in 2 snabba mål så gröntröjorna ledde ytterligare en stund och inte förrän efter 54:57 tog Borlänge ledningen i matchen 20-21. Malla Hussein gjorde matchen helt jämn innan avgörandet skulle komma

Dramatiken i slutet

Vid likaläge i matchens slutskede sköt hemmalaget insida stolpe från nära håll och efter det missar vi i försvaret så att Tindra Hedlöf fick skjuta gästerna till ledning.. Hemmlaget missade ytterligare ett friläge innan samme Hedlöf aningen tursamt gjorde 21-23 innan gästena jagade poäng efter en timeout

Malla Hussein tryckte in 22-23 efter en fin upprullning och sedan borde hemmalaget fått bollen när Borlänge sparkade densamma men domarna valde att låta Borlänge få bollen och till slut vann hemmalaget bollen med 6 sekunder kvar men tappade ut den i kontring 4 sekunder kvar så segern gick till gästerna

Beröm

Ebba Edling valdes till bästa hemmaspelare. Hon hade 50 % räddning i första och slutade på 43% så en helt okej utnämning. Många spelare var bra. Försvarsjättar som Jennifer Jonsson, IMO Ohlsson och Emilia Engh gjorde några av sina bästa insatser. Anna Nygårds otroligt nyttig framåt. Malla Hussein och Hanna Sundberg hade varsin halvlek där man var starka - Sundberg i första och Hussein mer mot slutet. Vi tar nya tag och nytt derby på torsdag

FAKTA

ALFTA GIF HF - BORLÄNGE HK        22 - 23    (11-10)

Mål Alfta:  Malla Hussein 7, Hanna Sundberg 6 (1), Ida-Marie Ohlsson 4, Anna Nygårds 3, Emilia Engh 2.

Utvisningar - A:  2 x 2 min    B:  2 x 2 min

Straffkast:  A 1 (1) - B 6 (6)

Domare: Erbing / Wallin

Publik: 111 pers