SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
IFK Örebro
34 - 15
Alfta GIF Handboll Damer
IFK Örebro34 - 15Alfta GIF Handboll Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 februari, 17:00
Plats:Idrottshuset Örebro
Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:15:30
Vettig insats mot allsvenska Örebro
2022-02-19 20:45
Stundtals var försvaret tight mot Örebro

Örebro var som väntat klassen bättre än Alfta i damettan på lördagskvällen. Alfta F19 är tunga att möta i sin åldersgrupp men i damettan krävs mer även om det unga laget gjorde en BRA match nere i Örebro!

Det blev ungefär samma siffror som senast lagen möttes.. Skillnaderna mellan de två matcherna var att i Alftas lag saknades 5 (!) spelare som uppnått seniorålder så i lördagsmatchen spelade man med juniorlaget. 

 

Vassa räddningar

Det startade illa med ledningsmål för Örebro och lite snällt försvar men efter några minuter kom gästerna in i matchen på ett bra sätt. Ebba Edling hade några vassa räddningar i den sekvensen av matchen som ökade energin i laget. 

 

Odramatisk 

Matchen i sig var ganska odramatisk och hemmalaget avgjorde tidigt. 17-5 var de hemska siffrorna som lyste på resultattavlan när man nådde halvtid. Under halvtidsvilan korrigerade gästerna små detaljer och stod sedan för de tre första målen i andra halvlek. 

 

Andra halvan av matchen blev en lång transportsträcka fram till slutresultatet 34-15 (hemmamatchen i höstas slutade 34-16). 

 

Allsvenskar 

Örebro kommer att bli bästa uppflyttningsbara lag i serien och nå allsvenskan. Laget har bra tryck i spelet och en riktig kvalitétsspelare i Kristin Wiklund. Med ett gäng nyförvärv blir man att räkna med i allsvenskan

 

Ebba, Beckis och gänget

I det unga Alftalaget var Ebba Edling bäst och blev rättvist belönad med Matchens Lirare-pris för tredje matchen i rad.  Ebba stod för flera riktiga klassräddningar under matchen. Rebecka Östling utnyttjade sin fart och gjorde en riktigt bra match mot Örebro. Linnea Mogren var ännu en gång lyckosam framåt

 

Normalläge

Efter några riktigt tuffa veckor där vi spelat ikapp matcher och haft hård belastning även från det ordinarie spelprogrammet med flertalet derbymatcher på veckorna får nu laget en lugnare period och nästa vecka går F19-serien in i ett avörande läge. Häng med oss kära publik ända in i kaklet

 

FAKTA:

IFK ÖREBRO - ALFTA GIF HF       34 - 15   (17-5)

Mål Alfta: Rebecka Östling 6, Linnea Mogren 3, Emilia Engh 3, Frida Andersson 2 (1), Malla Hussein

Utvisningar Ö:  1 x 2 min,   A:  1 x 2 min

Straffkast Ö 3 (2) .- A 2 (1)

Domare:  Dahlström / Alfredeen

Publik: strax över 100 kanske


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: