Samling:11:30
Damerna fick smisk i Linköping
2022-10-09 15:07
Arkivbild: Wilma Andersson som gjorde en bra match i Alfta

Damerna har fått en svår start på säsongen med tre raka förluster. RP Linköpings tredjelag vann enkelt dagens match med hela 14 mål.

Damlaget fick jobba hårt med sitt försvarsspel och sitt kontringsspel när man mötte RP IF på bortaplan. Hemmalaget lyckades få in bollen i avslutslägen hela tiden trots att laget under långa sekvenser spelade bra bakåt.

Framåt hade man 10 missade avslut och ändå 10 tekniska fel under den första halvleken. det forsatte ungefär lika i den andra halvleken och damerna skapar lägen men gör ändå inte tillräckligt många mål ännu.

Wilma och Jonsson

Wilma Andersson gjorde en av sina bästa handbollsmatcher med flera bra mål. Jennifer Jonsson hyllades av lagkamraterna för sin fighteranda och Carro Strandell är också värd att nämna som spelat nästan nonstop under helgen

Svårt att vinna i Östergötland

Damerna får fundera över sin insats men det är också svårt att vinna i Östergötland. 9-1 i straffkast i en jämn och ren match.

Nästa söndag spelar damerna hemma mot Örebro SK

FAKTA:

RP IF - ALFTA GIF HF          31 - 17     (17-10)

Mål Alfta:  Wilma Andersson 5, Malla Hussein 4, Elin Torvidsson 2, Jennifer Jonsson 2, Hanna Sundberg 2, Hanna Bolkeus 1 (1), Frida Andersson

Utvisningar RP:  2 x 2 min    AGIF:   1 x 2 min